Gündem Siyasi polemiğe bayram molası!

Siyasi polemiğe bayram molası!

12.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayramın ikinci gününde siyasi partiler bayramlaştı. Parti heyetlerinin karşılıklı ziyaretinde ayrışma ve rekabet yerine, birlik, beraberlik, hoşgörü ve nezaket hakimdi...

Siyasi polemiğe bayram molası

ANKARA Milliyet - Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde geleneksel olarak siyasi partiler birbirlerine bayram ziyareti gerçekleştirdi. Günün ilk bayramlaşması AK Parti ile CHP arasında gerçekleşti. Heyetlerin, 31 Mart seçimlerinden ekonomiye, Gazze meselesinden dünyadaki gelişmelere kadar birçok başlığı ele aldığı bayramlaşmada, karşılıklı verilen “birlikte çalışma” mesajları da dikkati çekti. 

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur’un başkanlığındaki bayramlaşma heyeti sırasıyla CHP, MHP, HÜDAPAR, Yeniden Refah Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti ve Vatan Partisi ile bayramlaştı. AK Parti heyeti, bu bayramda da DEVA, Gelecek ve DEM Partileriyle biraraya gelmedi. AK Parti dün ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir başkanlığındaki CHP heyetini kabul etti. 

Filistin dayanışması 

AK Parti’li Uygur, burada yaptığı kısa konuşmada en önemli dileklerinin Filistin’deki zulmün son bulması olduğunu vurguladı. CHP’li Demir de “Filistin’deki zulmün bir an önce durdurulmasını temenni ediyoruz. Atılacak adımların ivedilikle atılması konusunu takip ediyoruz, destek de veriyoruz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Siyasi polemiğe bayram molası
CHP'de Nazlıaka başkanlığındaki heyetin ilk konuğu AK Parti oldu.

Seçim değerlendirmesi 

AK Parti heyetinin ikinci misafiri ise MHP oldu. MHP heyetine Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz başkanlık etti. AK Parti’nin üçüncü konuğu ise Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç’in başkanlık ettiği HÜDAPAR heyeti oldu. 

Gazze ve seçim konuşuldu

Bayramda yine en çok partiyle biraraya gelen CHP oldu. CHP, 16 partiyle bayramlaştı. CHP Genel Merkezi’ne yapılan ziyaretlerde, heyetleri Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki heyet ağırladı. CHP heyeti, AK Parti, DSP, Vatan Partisi, DEM Parti, İYİ Parti, BBP, DP, MHP, SP, ANAP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Rafah Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Milli Yol Partisi ve Zafer Partisi ile bayramlaştı. 

Barış ve kardeşlik dileği 

İstanbul Milletvekili Hasan Sert başkanlığındaki AK Parti heyetinin ziyaretinde Nazlıaka, İsrail ile ticarete getirilen kısıtlamayı değerlendirdi. Nazlıaka “Bugün tüm dünyaya başta Filistin olmak üzere adalet, barış ve kardeşlik duygusunun yükseldiği günler diliyoruz. Gazze’yi bombalayan uçakların yakıtının bir kısmı Türkiye’den sağlandı ama geç olmak üzere yine de yerinde bir karar oldu” dedi. Sert de, “Filistin ile yaptığımız ticaret İsrail ile yapılmış gibi görünüyor çünkü tüm izinler İsrail üzerinden oluyor. Dolayısıyla bunu ayıralım. Demokratik kurallar içerisinde geçen seçimin sonuçlarının hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı 

Haberin Devamı

‘Türkiye’ye kırmızı yakıştı’ 

Nazlıaka, AK Parti heyetini uğurlarken “Kırmızılar içinde bir bayram olsun. Türkiye’ye kırmızı çok yakıştı” diye konuştu. DEM Parti heyeti de Genel Başkan Yardımcısı Vezir Coşkun Parlak başkanlığındaki heyetle CHP’yi ziyaret etti. 

‘Trafo’ esprisi yapıldı 

Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki MHP heyetinin ziyaretinde gündem yerel seçim oldu. Durmaz “Özel’in seçim sonrası yaptığı değerlendirmeleri çok anlamlı ve kıymetli buluyoruz. Biraz da espri olsun; ilk defa bu seçimde ‘tek adam rejimi’ değerlendirmelerini duymadık veya ‘trafolara kediler girdi’ gibi durumlar olmadı” dedi. 

‘Uyarılar anlaşıldı’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet; AK Parti, DSP, CHP ve YRP heyetlerini ağırladı. AK Parti heyetini ağırlayan Karakaya, seçim sonuçlarına değinerek “Cumhur İttifakı’nın oy kaybı söz konusu değil. Burada millet tarafından bir uyarı oldu mu? Evet, oldu. Bu uyarılar anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sandığın mesajları

İYİ Parti’de Oktay Vural başkanlığındaki heyet; AK Parti, CHP, SP, DP, Milli Yol, BBP ve Gelecek Parti heyetini misafir etti. Konuklara çay, kahve, çikolata ve baklava ikram edildi. CHP heyetinin ziyaretinde Vural, “Artık seçim geçti, bundan sonra vatandaşımızın sandıkta verdiği mesajlar doğrultusunda siyaset dünyasının hareket etmesi gerekiyor” dedi.

‘Çok şükür 3. parti olduk’

AK Partiili Zeynep Yıldız başkanlığındaki heyet, YRP’yi ziyaret etti. Sohbet sırasında, YRP’li Mehmet Fatih Uğurlu, seçim sonuçlarına ilişkin, “Seçimlerde çok şükür üçüncü parti olduk. Seçim sonucuna ilişkin birçok gazeteci şunu söylediler; 'Hiçbir yerde YRP yüzünden AKP belediye kaybetmedi.' Biz bundan rahatladık” dedi.

Yazarlar