Gündem Şef Nusret’e şampiyona yasağı

Şef Nusret’e şampiyona yasağı

23.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası finalinde sahaya girerek futbolcularla fotoğraf çektiren ve kupaya dokunarak kural ihlali yapan şef Nusret Gökçe’nin ABD’nin en eski futbol turnuvası olan U.S. Open Cup’a katılması yasaklandı. FIFA da inceleme başlattı.

Şef Nusret’e şampiyona yasağı

“Salt Bae” olarak dünya çapında ünlenen Türk şef Nusret Gökçe’nin, Dünya Kupası finalinde sahaya girmesi ve Arjantinli futbolcuların elindeki kupaya dokunarak FIFA’nın kuralını ihlal etmesi nedeniyle U.S. Open Cup’a girmesi yasaklandı. U.S. Open Cup’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Salt Bae, 2023 Open Cup finalinden men edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Gökçe’nin fotoğraf çektirmek için Lionel Messi’nin peşinden giderek kolundan tuttuğu anlar da dünya gündeminde geniş yer bulmuştu. 

Haberin Devamı

FIFA’dan inceleme

FIFA Dünya Kupası’na yalnızca şampiyonanın eski galipleri ve devlet başkanlarını içeren çok seçkin bir grubun dokunabileceği bilinirken, Gökçe’nin söz konusu kupayı elinde tutarak fotoğraf çektirmesi de eleştirilmişti. Olayla ilgili FIFA da inceleme başlattı. FIFA’nın Gökçe ve bazı kişilerin usule aykırı olarak sahaya nasıl girdiğinin tespit edilmesinin ardından gerekli işlemleri yapacağı bildirildi.