Gündem Savarona baskının ardından gizemli ölüm iddiasına yanıt

Savarona baskının ardından gizemli ölüm iddiasına yanıt

20.10.2010 - 14:54 | Son Güncellenme:

Fethiye Savcısı: Ailesi cinayet iddiasında bulundu, soruşturma açtık

Savarona baskının ardından gizemli ölüm iddiasına yanıt

GÖCEK Liman Başkanlığı'nda denetleme memuru 29 yaşındaki Behlül Yaşar Karaca'nın, geçen 4 Ekim günü motosiklet kazasında ölümünün Savarona yatına düzenlenen baskınla ilişkili olduğu iddiası doğrulanmadı. Göcek liman Başkanı Raşit Velioğlu, “Savarona Yatına düzenlenen operasyonda görev almadı. Savarona'ya adımını daha atmadı” dedi. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ise ailenin avukatları cinayet iddiasında bulununca soruşturma açtıklarını söyledi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi Göcek Liman Başkanlığı'nda denetleme memuru olarak görev yapan Behlül Yaşar Karaca, iş çakışı Göcek'ten Ortaca'ya giderken motosiklet kazasında yaşamını yitirdi. Behlül Yaşar Karaca'nın Mersin'deki ailesi, oğullarının ölümünün şüpheli olduğunu öne sürerek, avukatları aracılığıyla soruşturma başlatılmasını istedi.

Karaca Ailesi, oğulları Behlül Yaşar'ın, 28 Eylül tarihinde Savarona yatına düzenlenen fuhuş operasyonunda denetleme memuru olarak görev aldığını öne sürerek, ölümün cinayet olduğu iddiasıyla Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

‘BASKINA KATILMADI’ Göcek Liman Başkanı Raşit Velioğlu, Savarona yatına yapılan baskında Behlül Yaşar Karaca'nın görevli olmadığını söyledi. Karaca'nın kazada ölümünün, Savarona operasyonuyla ilgili olmadığını belirten Velioğlu, şu açıklamayı yaptı: “Behlül Yaşar Karaca, Savarona yatına düzenlenen operasyonda aktif olarak kesinlikle görev almamıştır. Savarona yatına adımını dahi atmamıştır. Denetleme memurları bu tür operasyonlarda görev almazlar. Savarona'ya en başından beri işlemleri yapan benim. Bu kaza olayının, Savarona baskınıyla ilgili olduğunu sanmıyorum.”

SAVCILIK NE DİYOR? Behlül Yaşar Karaca'nın yaşamını yitirdiği kazaya bakan Fethiye Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın ise soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Karaca'nın ailesinin avukatlarının cinayet iddiasında bulunduğunu ve olayla ilgili soruşturma başlatılmasını istediğini belirten savcı Mevlüt Yalçın, “Savcılık olarak biz de soruşturma açtık” dedi.