Gündem RedHack’te işkence iddiası TBMM’de

RedHack’te işkence iddiası TBMM’de

13.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlere emniyette işkence yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

RedHack’te  işkence iddiası  TBMM’de

Altıok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 12 günün ardından serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu ve beraberindeki altı kişi, serbest kaldıktan sonra basına işkence gördüklerine dair açıklamalarda bulunmuşlardır” diyerek şu soruları yöneltti:

- Taylan Kulaçoğlu ve RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınanlara işkence yapıldığı iddiaları araştırılmış mıdır?

- Gözaltında işkence iddiaları doğru mudur? Gözaltı merkezlerinde Filistin askısı dahil çok sayıda işkence aletinin kullanıldığı iddiaları doğru mudur?

- Taylan Kulaçoğlu’nun tecavüzle tehdit edildiği iddiası doğru mudur?

- Gözaltı süresi boyunca bu ifade alma sürecinde kaç emniyet yetkilisi görevlisi yer almıştır? Bu kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa eğer bu soruşturmalar ne aşamadadır? Sonuçlanmış mıdır?

- İşkenceye karışan görevliler hakkında adli sürecin başlatılması için suç duyurusunda bulunulmuş mudur?