Gündem Özel’den perşembe hazırlığı

Özel’den perşembe hazırlığı

30.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yerel seçim sonrası siyasette esen diyalog-müzakere rüzgarı çerçevesinde Ankara bu hafta iki kritik görüşmeye odaklandı.

Özel’den perşembe hazırlığı

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında bayramlaşma telefonu ile başlayıp, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonunda çay sohbeti ile devam eden temas trafiği, perşembe günü yeni bir boyut kazanacak. Erdoğan ve Özel perşembe günü ilk kez memleket meselelerini yüz yüze konuşacak. Görüşmenin yeri belirsizliğini korurken, randevu saati için, “Saat 14.00 olma ihtimali yüksek” değerlendirmesi yapılıyor. Özel, yeni anayasa konusunda partileri ziyaret turuna başlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile de bugün Meclis’te bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Özel, dün partisinin MYK’sını topladı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı ile yapılacak görüşmelerin yanı sıra güncel konular da konuşuldu. Edinilen bilgiye göre CHP, devraldığı belediyelerin borçlarına ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan yeni müfredat taslağı ise Genel Merkez’de bugün akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda masaya yatırılacak.

Özel’in, Cumhurbaşkanı’yla yapacağı görüşmede, emekliler, asgari ücret, atanamayan öğretmenler, enflasyon, belediyelerin borçları ve bekleyen projeler, Can Atalay, Gezi davası tutukluları, Filistin, vize sorunu gibi başlıkların gündeme gelmesi bekleniyor. Yeni anayasa konusunda ise Özel’in, mevcut anayasaya uyulmadığını belirterek, “Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uyduğunuzu görmemiz lazım” mesajını verebileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan CHP 1 Mayıs’ta alanlarda olacak. CHP’li kurmay, “DİSK’in olduğu yerde olacağız” derken, Özel’in bugün grup toplantısında açıklama yapması bekleniyor. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise CHP İstanbul İl Örgütü’nün 1 Mayıs saat 10.00’da Saraçhane’de buluşarak Taksim’e yürüyeceğini açıkladı.

Eski genel başkanları arayacak

Özel, Erdoğan görüşmesi öncesinde, eski genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın’ı telefonla arayarak görüş ve önerilerini alacak.