Gündem MS farkındalık günü sembolü hangi renk? 8 Mayıs kopya sorusu

MS farkındalık günü sembolü hangi renk? 8 Mayıs kopya sorusu

08.05.2019 - 18:20 | Son Güncellenme:

Online bir bilgi yarışmasında günün sorularından biri de MS hastalığı ile ilgili oldu ve yarışmacılar konuyla ilgili araştırmalara başladı. Peki MS farkındalık günü sembolü hangi renk? İşte 8 Mayıs kopya sorusunun cevabı...

MS farkındalık günü sembolü hangi renk 8 Mayıs kopya sorusu

Bir bilgi yarışmasında günün sorusu ve cevabı belli oldu. Bugün MS hastalığı ile ilgili soruların yer aldığı online yarışmanın soru ve cevaplarını bir araya getirdik...

SORU

MS farkındalık günü sembolü hangi renk?

CEVAP

Turuncu

Multiple Skleroz (MS) Nedir?

Multiple Skleroz, beyin ve omurilikten oluşan merkezi sinir sistemine ait bir hastalıktır. Hastalığın adı iki sözcükten oluşmaktadır: “Multiple”, bir ya da daha çok bölgede etkin olup, bir veya daha çok belirti (semptom) vermesi; ve “Skleroz”, Vücudun savunma hücrelerinin myelin kılıfına saldırması sonucu, bu kılıfı sertleştirerek işlevsiz duruma getirmesi durumudur.

Multipl Skleroz’un nedenleri tam olarak bilinmiyor olsa da, yapılan araştırmalardan elde edilen bulgulara göre, miyelin hasarının vücudun bağışıklık sisteminin anormal çalışmasından kaynaklandığına işaret etmektedir.

Gençler arasında en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan Multipl Skleroz’un, Dünya’da yaklaşık 2,5 milyon, ülkemizde ise 40 bin hastası olduğu tahmin edilmektedir. Hastalarının büyük bir bölümü ilk ataklarını 20 ila 40 yaşları arasında geçirebilmek ile birlikte nadiren çocukluk veya ileri yaş gruplarında da görülebilmektedir. Ancak, bilinenin aksine, MS hastası birçok insan normale yakın bir yaşam sürdürebilmektedir.