Gündem Mevsimin ilk karı yüzleri güldürdü

Mevsimin ilk karı yüzleri güldürdü

18.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye, yağışların azlığı ve barajlarda su doluluk oranların düşmesi nedeniyle son yılların en kurak aylarını yaşarken, dün ve önceki gün Doğu, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de 15 ilde kar yağışı etkili oldu. 

Mevsimin ilk karı yüzleri güldürdü

HABER MERKEZİ - Zonguldak’ın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Karabük’ün yüksek kesimlerinde de dün kar yağışı etkili oldu. 

Haberin Devamı

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı olan ve il merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Gezen Yaylası’nda dün mevsimin ilk karı düştü. 

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde bulunan Göynük Dağı’nda da dün kar yağışı etkili oldu. Dağda etkili olan kar yağışı vatandaşlar tarafından görüntülendi. 

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde bulunan iki bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na mevsimin ilk karı düştü. Kartpostallık görüntüler yayladaki vatandaşlar tarafından fotoğraflandı. 

Sivas’ta önceki gün akşam saatlerinde etkili olan yağışlı hava yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. 

Erzincan’da kar yağışı Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde etkili oldu. Karayolları ekiplerince geçitlerde kar küreme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapıldı. Sürücüleri, zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı. 

Haberin Devamı

Erzurum’da Palandöken Dağı’nda kar kalınlığı 14 santimetre olarak ölçüldü.  

Ağrı ve Ardahan’ın Posof ilçesinde de kar yağış etkili oldu. 

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ise iki gündür aralıklarla yağan yağmur yerini dün yüksek rakımlı köylerde kar yağışına bıraktı. 

Kars’ta etkili olan kar yağışı sonrası vatandaşlar kartopu oynadı. 

Iğdır’ın yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu. 

Muş’un Varto ilçesinde mevsimin ilk karı dağlara düştü. 

Van ve ilçelerinde önceki gün gece saatlerinde kar yağışı başladı. Bahçesaray’da kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Marmara için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesi için bugün ve yarın fırtına uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada “Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

AFAD İstanbullulara SMS göndererek dikkatli olmaları konusunda uyardı. İstanbul Valiliği de sosyal medyadan yaptığı açıklamada vatandaşları tedbirli olmaları konusunda ikaz etti.  İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerin 24 saat hazır bekletileceğini duyurdu. İstanbul’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle THY bugün 40 seferini karşılıklı olarak iptal ettiğini açıkladı. Çanakkale’nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine bugün yapılması planlanan bazı feribot seferleri de iptal edildi. ● DHA