Gündem LİSEYE GEÇİŞ SINAVI (LGS) NE ZAMAN? 2022 LGS TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİNİN ERİŞİME AÇILACAĞI GÜN...

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI (LGS) NE ZAMAN? 2022 LGS TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİNİN ERİŞİME AÇILACAĞI GÜN...

19.05.2022 - 10:55 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıflara uygulanacak olan LGS için heyecan başladı. Mayıs ayının ortasında olmamızla birlikte araştırmaların arttığı LGS ne zaman? LGS sınav giriş yerleri belgesi e okulda ne zaman yayımlanır? MEB, 2022 LGS tarihini ve LGS sınav giriş belgesi yayımlanma tarihini duyurdu. İşte LGS 2022 hakkında bilinmesi gerekenler...

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI (LGS) NE ZAMAN 2022 LGS TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİNİN ERİŞİME AÇILACAĞI GÜN...

LGS'nin Başvuruları 4- 14 Nisan 2022 tarihleri arasında Merkezî Olarak Bakanlık tarafından yapıldı. Öğrenciler sınav hazırlıklarına devam ediyor. Diğer yandan da LGS'ye nerede katılacaklarını öğrenmek istiyor. MEB, yayımladığı kılavuzda LGS sınav giriş belgesi tarihini de açıkladı. Peki LGS ne zaman? İşte LGS sınav ve sınav giriş belgesi tarihi...

Haberin Devamı

LGS NE ZAMAN?

LGS 5 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak.

Merkezî Sınav, tüm il merkezleri ile gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

Merkezî Sınav başvuruları; yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler hariç, tüm 8’inci sınıf öğrencileri için Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecektir. Sınava katılmak isteğe bağlı olup başvurusu Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek öğrencilerin sınav başvurusu için ayrıca bir işlem yapılmayacaktır.

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

Haberin Devamı

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI (LGS) NE ZAMAN 2022 LGS TARİHİ VE SINAV GİRİŞ BELGESİNİN ERİŞİME AÇILACAĞI GÜN...

LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 27 Mayıs 2022 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2022 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

Mücbir sebepten (nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi) başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine 31 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuru yapacaklardır. Dilekçeler sınav öncesinde oluşturulacak Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınava katılmaları sağlanacaktır.

Haberin Devamı

Doğal afet, karantina, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini 27 Mayıs 2022 tarihinden itibaren, bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti

Büyükelçilik veya  Başkonsolosluklarından alacak ve onaylatacaklardır.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav giriş belgesinde, kimlik bilgilerinin yanında sınavda alacağı sınav tedbir hizmeti yer alacaktır.