Gündem KPSS başvuruları hangi tarihte başlıyor? 2019 KPSS sınav tarihleri

KPSS başvuruları hangi tarihte başlıyor? 2019 KPSS sınav tarihleri

01.05.2019 - 13:05 | Son Güncellenme:

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2019 için geri sayım başladı. Binlerce adayın ter dökeceği zorlu sınav öncesi KPSS başvuruları ne zaman yapılacak ve KPSS hangi tarihte düzenlenecek sorularının cevaplarını derledik. İşte ayrıntılar...

KPSS başvuruları hangi tarihte başlıyor 2019 KPSS sınav tarihleri

KPSS sınavları için geri sayım başladı. Öğretmen ve memur olabilmek için bir yılı aşkın süredir çalışan adaylar ÖSYM tarafından her yıl gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'de ter döküyor. 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan KPSS sınavları için başvuruların ne zaman alınacağı ve sınavın hangi tarihlerde yapılacağı sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki KPSS 2019 sınavı için başvurularn ne zaman alınacak?

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

2019 KPSS sınavı için başvurular ÖSYM tarafından 3-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adaylar KPSS sınavı için başvurularını elektronik ortam üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile gerçekleştirebilecek. Adaylar KPSS sınavı için ÖSYM tarafından belirlenen başvuru ücretini başvuru tarihleri süresince yatırmak zorunda! Başvuru ücreti yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. KPSS sınavı için ÖSYM tarafından geç başvuru tarihi ise 28 Mayıs olarak duyuruldu.

2019 KPSS NE ZAMAN?

Başvuruların 15 Mayıs'ta sona ermesinin ardından adaylar Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri sıanvı 14 Temmuz 2019'da yapılacak.

Alan Bilgisi 1. gün sınavı 20 Temmuz'da,

Haberin Devamı

2. gün sınavı ise 21 Temmuz'da yapılacak.

ÖABT ise 28 Temmuz'da yapılacak.