Gündem Kadıköy’de binada patlama: 3 ölü

Kadıköy’de binada patlama: 3 ölü

10.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fikirtepe’de bir binada meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Alevler yandaki 2 binaya da sıçrarken, mahalleli panikle sokağa çıktı. Binadan 1 kişi yaralı kurtarılırken, 1’i çocuk 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kadıköy, Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın 3’üncü katında dün saat 19.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binada yangın çıktı. Binada yaşayanlar hızla dışarı çıkarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yandaki 2 binaya da sıçrayan alevler, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik müdahalesi sonucu söndürüldü. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binalarda ve park halinde bulunan bazı otomobillerde hasar oluştu. Yangının söndürülmesinin ardından ağır hasar alan binada yapılan arama çalışmasında 1’i çocuk 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 1 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş olay yerine gelerek incelemede bulundu. İstanbul Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, “Kadıköy İlçemiz Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak 34 numaralı binada saat 19.05’te patlama ve sonrasında yangın meydana gelmiştir. Olayda Özbekistan uyruklu A.K. yaralanmış olup hastanede tedavi altına alınmıştır. Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı A.K.’nin babası M.K. (68) ile kızı N.K. (10) ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. İtfaiye, Emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, yangının 2’inci katta bulunan kaçak havai fişek imalathanesinden kaynaklandığı iddia edildi.