Gündem İBB Başkanı İmamoğlu Gazze'ye yardım götüren TIR'ların uğurlama törenine katıldı

İBB Başkanı İmamoğlu Gazze'ye yardım götüren TIR'ların uğurlama törenine katıldı

05.03.2024 - 13:49 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Gazze’ye yardım götüren TIR'ların uğurlama törenine katıldı.

İBB Başkanı İmamoğlu Gazzeye yardım götüren TIRların uğurlama törenine katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazze'ye yardım malzemeleri götürecek TIR'ların uğurlama törenine katıldı. Sultangazi'de bulunan İBB Cebeci Ambarından yola çıkan 5 TIR'ın uğurlandığı törende İmamoğlu’na İBB Meclis üyeleri, Sultangazi Belediye Başkan Adayı Ferhat Epözdemir ve çok sayıda partili eşlik etti. TIR'ların içinde AFAD’ın belirlediği ürünlerin olduğu ve önce Kızılay’ın Adana’da bulunan deposuna gideceği oradan ise Kızılay koordinasyonu ile bölgeye ulaştırılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

"İSRAİL DEVLETİ SOYKIRIM SUÇU İLE YARGILANACAK"

Ekim ayından beri Ortadoğu coğrafyasında dünyanın en büyük insanlık dramının Gazze’de yaşandığının altını çizen İmamoğlu, "Hiçbir gerekçe sivil ve masum bebeklerin, çocukların, kadınların, yaşlıların katledilmesini hafifletemez. Artık bombardımanların olağan hale gelip ne yazık ki haber değeri bile taşımadığı günleri yaşıyoruz. Bu insanlık dramının sıradanlaştırılmasına elbette biz İstanbul halkı olarak seyirci ve kayıtsız kalamayız, kalmadık. Hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Gazze'de her gün her dakika net ifade ediyorum, bir insanlık suçu işleniyor. Bazı uzmanlara ve hukukçulara göre İsrail'in yaptığı bu soykırım tarihe ne yazık ki kötü bir süreç olarak geçmiştir. Hatta Hollanda'nın Lahey şehrinde ki Uluslararası Adalet divanı Güney Afrika'nın İsrail'in soykırım yaptığı iddiasıyla açtığı davayı kabul etti. Bu hukuki sürecin bütün dünya tarafından desteklenmesi çok önemlidir. İsrail devleti önümüzdeki dönemde soykırım suçu ile yargılanacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

“TÜRKİYE MAZLUM MİLLETLERİN TARİH BOYUNCA HER ZAMAN LİDERİ OLMUŞTUR"

‘Vazgeçmeyeceğimiz şiarımız, Atatürk’ün; Yurtta Barış, Dünyada Barış anlayışıdır’ diyerek sözlerine devam eden İmamoğlu, "Türkiye mazlum milletlerin tarih boyunca her zaman lideri olmuştur, olmak zorundadır. Bu ülke için söylenen hamaset sözlerle de olması mümkün değildir. Güney Afrika gibi sonuç alıcı diplomatik hamlelerle olabiliyor. Bu misyon halbuki hem tarihin bize yüklediği misyon hem de Atatürk'ün bize emanet ettiği misyondur. Kuruluş idealimizin misyonudur. Atatürk'ün bütün dünyaya yüzyıl önce haykırdığı buydu. Tam da buydu. Mustafa Kemal 1922’de ‘Eğer Türkiye'nin giriştiği savaş yalnız kendisi için olsaydı daha çabuk biterdi. Türkiye'nin savunduğu dava tüm mazlum halkların, tüm Doğu'nun davasıdır’ demişti. Biz de tam da Atatürk'ün bu yönüyle evlatlarıyız. Onun mirasçılarıyız. Bu yönüyle hareket ediyoruz. Biz bu şiarla dünyaya bakıyoruz. Gazze’de ki soykırıma ikircikle değil lafla, hamasetle değil gerçek anlamda samimice karşı çıkma zamanıdır. Biz her zaman masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

İBB Başkanı İmamoğlu Gazzeye yardım götüren TIRların uğurlama törenine katıldı

“TÜM SİYASİ PARTİLERE, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İnsani yardıma ilaveten savaş mağduru, ailesine ulaşamayan İstanbul’da üniversite eğitimini sürdüren 334 Filistinli öğrenciye burs verdiklerini ifade eden İmamoğlu, “İsrail'in bu saldırısı başlar başlamaz talebimiz üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde, Gazze halkına insani yardım ulaştırma kararı alınmıştır. Belediye meclisimizde ortaya konan bu ortak hassasiyet ve irade nedeniyle ben buradan tüm siyasi partilere, belediye meclis üyelerimize hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Filistinli üniversite öğrencisi Yusuf Bereket’te yapılan yardımlardan dolayı İmamoğlu ve ekibine teşekkür etti. Bereket, İmamoğlu’na Filistin Bayraklı rozeti, eşi Dilek İmamoğlu’na ise bileklik hediye etti.