Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

10.05.2018 - 10:33 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan köprü ve otoyollardan hızlı geçiş sağlamak ve gişe kuyruklarını azaltmak için kurulan HGS sistemi, araç üzerinde monte halde bulunan veya geçiş sırasında gişeye okutulan HGS ürününün içindeki bakiyeden geçiş bedelinin tahsil edilmesi şeklinde çalışır. HGS ürününde yeterli bakiye olmaması durumunda ise cezalı geçiş işlemi uygulanır. HGS gişelerinden geçerken cezalı duruma düşmemek için ne yapabilirsiniz?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır

HGS ürünü kullanılan aracın sınıfına göre PTT şubeleri, bankalar ve HGS noktalarından temin edilir. Bakiye yükleme de aynı şekilde yapılır. Gişelerde cezalı geçiş sorunu yaşamamak için HGS bakiyesinin sürekli güncellenmesi gerekir. Bakiye sorgulama işlemi ise e-Devlet, bankalar, HGS müşteri hizmetleri ve PTT kanalları ile yapılabilir. Sorgulama yapmaya gerek duymadan HGS bakiyesinin sürekli güncellenmesi için otomatik ödeme talimatı verilebilir.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS bakiye sorgulaması için kullanılabilecek alternatif birkaç yöntem mevcut. Bunlardan biri e-Devlet portalı. Turkiye.gov.tr adresinden sisteme şifre bilgisiyle giriş yapıldıktan sonra PTT Genel Müdürlüğüne ayrılan kısımda bulunan ''HGS Bakiye Sorgulama'' alanından işlem yapılır.

Bunun dışında bankaların şube ve mobil kanallarından da HGS bakiye sorgulaması yapılabilir. Ürünün alındığı bankanın müşteri hizmetlerinden veya banka şubesinden HGS bakiye bilgisi öğrenilebilir.

Telefonla HGS bakiye sorgulamak içinse 444 17 78 veya 0850 460 60 60 numaraları hatlar aranarak bakiye sorgulaması tamamlanır. Bir giğer yöntem ise E-PTT AVM ile bakiye sorgulamaktır. Açılan bakiye sorgulama sayfasında araç plakası; araç sahibinin TC kimlik numarası, vergi numarası ya da pasaport numarası girildikten sonra işlem yapılır.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS gişelerinden cezalı geçiş ihtimali varsa, bunun sorgulamasını yaparak ve bakiyeyi güncelleyip geçiş ücretinin tahsil edilmesini sağlayarak bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün. Ceza sorgulama ise e-Devlet ve PTT internet şubesinden yapılır. Yine turkiye.gov.tr adresine girildikten sonra PTT hizmetleri altında bulunan ''HGS Geçiş İhlali'' sorgulama kısmından işlem yapılır. PTT internet sitesinden de geçiş ihlali sorgulaması yapma imkanı vardır. Hatalı geçişler sisteme geçişin birkaç gün sonrasında yüklendiği için aynı gün sorgulama yapmak sonuç vermez.

HGS BAKİYESİ YÜKLÜYKEN CEZALI DURUMA DÜŞMEK

Araçta HGS ürünü ve bu ürünün yeterli bakiyesi olmasına rağmen cezalı geçiş sorunu il karşı karşıya gelinmişse, HGS ürününde ya da montajında bir sorun olduğu düşünülebilir. Ürünün yıpranması durumunda gişelerde bulunan kameralar okuma işlemini yapamayarak ücreti tahsil edemez. Bir başka hata ise montajın yanlış yapıldığı hallerde olur. Her iki durumda da ürünün değiştirilmesi gerekir. Ürün ve araç sınıfının uyuşmadığı, ürün ve araç plakasının sitemdeki bilgilerle aynı olmadığı kullanımlarda da cezalı duruma düşülür.

Yazarlar