Gündem Hemşireler için yeni düzenleme

Hemşireler için yeni düzenleme

05.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beyaz Reform’un ikinci döneminde, sayıları 230 bini aşan ve toplam sağlık personelinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturan hemşirelere yönelik düzenlemeleri gündeme aldı.

Hemşireler için yeni düzenleme

HANDE ATILGAN/ANKARA- Yeni dönemde; sağlık kurumlarının her biriminde görev alan hemşirelerin kadro sayıları belirlenirken, özellikli birimlerin iş yüküne göre standart getirilmesi için modeller üzerinde çalışılacak.

Haberin Devamı

Bakan Koca, 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri çerçevesinde sağlık meslek örgütleriyle de temaslarını sürdürüyor. Türk Hemşireler Derneği yönetimini önceki gün makamında kabul eden Koca’ya, yurt dışına çıkış eğilimleri artan hemşirelerin sorunlarına ilişkin rapor sunuldu.

Koca, hemşirelerin başlıca gündemi olan özlük hakları ve ağır çalışma koşullarına ilişkin şikayetlere karşı, diğer sağlık hizmet mensupları gibi hemşirelerin de yararlanacağı teşvik katsayısında iyileşme ve mesai ücretlerinde artış gibi çalışmaların devam ettiğini söyledi. Koca, bakanlıkta şu an “ebe ve hemşire atama daire başkanlığı” altında yürütülen işlemler ve daha fazlası için hemşirelik daire başkanlığı kurulması, yataklı tedavi kurumları yönetmeliğinin hemşirelerin çalışma koşullarını rahatlatacak yönde güncellenmesi ve hasta-hemşire oranının sabitlenmesine yönelik çalışmalarda yapılacak iş birliklerine olumlu yaklaştı.

Haberin Devamı

Onların da gündeminde göç var

Türk Hemşireler Derneği, nisan ayında yaptığı son saha araştırmasında hemşirelerin yurt dışına göç eğiliminin yüzde 76’ları bulduğunu tespit etmişti. Dernek Almanya, ABD, Kanada gibi ülkelerin gözünün hemşire açığının kapanması konusunda Türkiye’de olduğunu belirtmişti.

Hekimlerden randevu sitemi

Bakan Koca’nın hemşirelerle görüşmesi, kendisinden randevu alamayan bazı meslek örgütlerinin sitemine yol açtı. 20 bin hekimin örgütlü olduğu Hekim Birliği Sendikası’nın Genel Başkanı Hatice Çerçi Balcı, sitemini sosyal medya hesabından şöyle dile getirdi:

“Sayın Bakanım, sivil toplum örgütleriyle olan görüşmelerinizi çok olumlu karşılamakla birlikte içim cız etti. 1.5 yıldır sizden randevu istiyoruz, alamadık. Tek derdimiz para değil üstelik. Sağlık-Sen ile görüşmeniz o kadar yaralayıcı ki...”