Gündem ‘Gerekçesiz bir tutuklama’

‘Gerekçesiz bir tutuklama’

27.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gülşen’in avukatı Emek Emre, dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek verilen tutuklama kararına itiraz etti. Nöbetçi İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi itirazı değerlendirecek.

‘Gerekçesiz bir tutuklama’

ELİF ALTIN İstanbul - Gülşen’in tutuklanması tartışma yarattı. Ceza hukuku uzmanları mahkemenin tutuklama gerekçelerinin doğru olmadığı ve tutuklama koşulunun oluşmadığı görüşünde.

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, “Hapis cezası 2 yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama olmaz. Söz konusu olayda tutuklama yasağı yok. Ancak bu suçtan şahsın alabileceği ceza miktarı (suç sabit görülse bile) dikkate alındığında verilecek tutuklama kararı sırf bu sebeple orantısızdır” görüşünü iletti. 

Ceza hukukçusu Prof.Dr. Köksal Bayraktar da, Yargıtay kararlarında tutuklamanın somut gerekçeler içermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu gerekçe burada yok. Tutuklamadaki çabuk olma durumu, olaydan hemen sonra gerçekleşmesi yada yakın bir sürede gerçekleşmesi söz konusudur. Bu olay üzerinden 4 ay geçmiş. 4 aydan sonra tutuklama kararı verilmez. Adli kontrol yetersizliği gerekçesi de yanlış” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

EŞİNİ ZİYARET ETTİ

Tutuklanan Gülşen’i, eşi Ozan Çolakoğlu ziyaret etti. Aranjör, eşinin yattığı Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na giderek, şarkıcının kişisel eşyalarını teslim etti.

İçeride yaklaşık iki saat kalan Çolakoğlu, kendisine yönetilen soruları cevapsız bıraktı. 

SANATÇILARDAN TEPKİ

Gülşen’in tutuklanmasından sonra sanatçı camiasından da tepkiler geldi.

Hadise: Çok üzgünüm. Hepimiz insanız, yanlışlar ve hatalar yapabiliriz çünkü insanız! Özür dilemek, özür dileyebilmek büyük bir erdemdir ki özür dilendi.

Tarkan: Çocuklara cinsel istismarda bulunanları, kadın katillerini, tecavüzcüleri tutuksuz yargılayan hatta bazen hiç yargılamayıp serbest bırakanlar Gülşen’e gelince hızlı harekete geçiyor. Gülşen’e yapılan haksızlık son bulmalı.

Murat Boz: Kimseyi incitmemek lazım elbette, bir kişiyi bile... Farkına varılmış, özür dilenmiş. Tutuklamak nedir? Adaletin bir gün lazım olacağını unutmamak lazım.

Burcu Biricik: Gülşen derhal serbest bırakılsın.