Dünya Genç neslin hızla yükselen yıldızı

Genç neslin hızla yükselen yıldızı

30.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li oyuncu Zendaya, başrolünde Tom Holland’ın yer aldığı “Örümcek Adam: Eve Dönüş” film serisindeki rolüyle çıktığı şöhretin zirvesinde adından söz ettiriyor.

Genç neslin hızla yükselen yıldızı

Pelin Aykın  - Oyunculuğun yanı sıra dansçı, şarkıcı ve model olan 26 yaşındaki Zendaya, Afro-Amerikalı babası ve İskoç-Alman kökenlere sahip annesinden gelen genetik mirasıyla da ön plana çıktı. Aslında 8 yaşında dans etmeye başlayarak eğlence dünyasına adım atan sanatçı, 2010’da yayımlanan  Disney Channel’ın dizisi “Haydi Çalkala”daki rolüyle çıkış yaptı. Kariyerine Disney Channel programlarında yer alan Selena Gomez için yedek dansçı ve çocuk müzik grubu “Kidz Bop Kid” üyesi olarak devam eden Zendaya, kanalın “Frenemies” (2012) ve “Zapped” (2014) gibi diğer filmlerinde de rol aldı.  

Haberin Devamı

Kadın hakları savunucusu 

“Good Luck Charlie” ve “ANT Farm” da dahil olmak üzere diğer Disney Channel programlarında konuk oyuncu olarak yer alan Zendaya, 16 yaşındayken, daha önce Gomez ve Jonas Brothers gibi sanatçıların şirketi olan “Hollywood Records” ile sözleşme imzaladı. Kendi adını taşıyan ilk albümü de bir yıl sonra çıktı ve Billboard 200’de 51. sıraya kadar yükseldi. Zendaya, 2013’te yayımladığı kitapla da gençlere tavsiyelerde bulundu. 2015’teki “K.C. Undercover” dizisinde casusu canlandırdı. En önemlisi de hep kadınların ve farklı etnik kökenlerden gelenlerin haklarını savundu. 

Z kuşağının moda ikonu

Özgün stiliyle her zaman dikkati çeken Zendaya, Z kuşağının moda ikonu olarak da görülüyor. “2021’in En İyi Giyinen Yıldızları” listesinde birinci seçildi. Kendi giyim markası “Daya by Zendaya”yı piyasaya sürerek modaya ilgisini ticarete dönüştüren oyuncu, 2019’da tasarımcı Tommy Hilfiger ile anlaşma imzaladı. Podyum şovlarında, yaşları 18 ile 70 arasında değişen siyahi modeller yer aldı. Geçtiğimiz günlerdeyse Zendaya’nın moda devi Louis Vuitton’ın “Capucines” kampanyasının elçisi olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

‘Kendinden ödün verme’

Başarısızlığın da hayatın bir parçası olduğunu söyleyen ancak hiçbir zaman pes etmeyen Zendaya ”Genel olarak eğlence endüstrisi ama çoğunlukla müzik endüstrisi için bir numaralı tavsiyemi soran olursa, bu sözleşmelerde her bir kelimeye bakın ve size değmeyen hiçbir şeyi imzalamayın. Siz onların söyleyeceklerinden daha değerlisiniz” dedi. Zendaya, çalışkan ve tutarlı kişilerin başarılı olma olasılığının yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

‘Örümcek Adam’la gelen iş ve aşk

Taylor Swift’in “Bad Blood” şarkısının klibinde savaşçı bir kadını canlandıran Zendaya, 2016’dan sonra Chris Brown, Beyonce ve Bruno Mars gibi şarkıcılarla müzik projelerinde yer aldı. Sesiyle de müzik dünyasında yer edinen Zendaya, 2017’de ilk uzun metrajlı filmi “Örümcek Adam: Eve Dönüş”te rol alarak süper kahraman evrenine dahil oldu. Hayran kitlesini “Örümcek Adam” ile genişleten Zendaya, filmin başrol oyuncusu Tom Holland ile yaşadığı aşkla da gündeme geldi. “Euphoria” dizisindeki “Rue” rolüyle Emmy Ödülü kazanan Zendaya, “Örümcek Adam” serisinin ardından bir başka büyük film serisi olan “Dune”un kadrosuna katıldı.