Gündem e- Okul giriş ile LGS tercihleri nasıl yapılır? e-Okul giriş nasıl yapılır?

e- Okul giriş ile LGS tercihleri nasıl yapılır? e-Okul giriş nasıl yapılır?

25.06.2019 - 11:13 | Son Güncellenme:

e- Okul giriş ile LGS tercih işlemleri yapılmaya başlandı. 1 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LGS sınavının ardından dün sınav sonuçları adayların erişimine açılmıştı. Hayalini kurdukları Lise'de eğitim almak isteyen adayları yakından ilgilendiren LGS tercih kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. LGS tercihleri e- Okul üzerinden gerçekleştirilecek. Peki e- Okul giriş nasıl yapılır?

e- Okul giriş ile LGS tercihleri nasıl yapılır e-Okul giriş nasıl yapılır

Binlerce öğrenci adayını yakından ilgilendiren LGS tercih kılavuzu yayımlandı. e- Okul platformu üzerinden alınacak olan LGS tercih işlemleri 1-12 Temmuz tarihleri arasında https://e­okul.meb.gov.tr üzerinden alınacak. Adaylar tercih işlemlerini velileri eşliğinde veya herhangi bir ortaokul/imam hatip müdürlüklerinden yapabilecek. Peki e-Okul giriş işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

e-OKUL GİRİŞ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Geçtiğimiz yıllarda MEB tarafından hizmete sunulan e- Okul platformu üzerinden merkezi sınav sonuçlarının yanı sıra tercih işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Eğitim öğretim yılı içerisinde öğrenciler not durumu devamsızlık durumu gibi bilgilere internet üzerinden ulaşabiliyor. e- Okul giriş işlemi https://e­okul.meb.gov.tr Kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra gerçekleştirilebiliyor.

TERCİH İŞLEMLERİ

a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.