Gündem Dışişleri Bakanlığı Şili için taziye mesajı yayımladı

Dışişleri Bakanlığı Şili için taziye mesajı yayımladı

05.02.2024 - 18:35 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, Şili’de orman yangınlarında hayatını kaybedenler nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı Şili için taziye mesajı yayımladı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan taziye mesajında, “Şili'nin Valparaiso bölgesinde son birkaç gündür yaşanmakta olan orman yangınları sonucunda meydana gelen can kayıpları, yaralanmalar ve yıkımdan üzüntü duyuyoruz. Dost Şili halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

CAN KAYBI ARTTI

Şili’nin orta kesimlerinde cuma gününden bu yana devam eden orman yangınları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 112’ye yükseldi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, ülkede 2 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Şili’de 3 gündür devam eden orman yangınlarında bilanço artıyor. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric’in “Çok büyük bir trajedi ile karşı karşıyayız” uyarısında bulunduğu yangınlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 112’ye yükseldi. Yetkililer, alevlerin küle çevirdiği yerleşim yerleri ve evlerde daha fazla ceset bulunması ihtimali nedeniyle can kaybının artabileceği uyarısında bulunurken, Devlet Başkanı Boric erken saatlerde yaptığı açıklamada, ülkede 2 gün ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

ÜLKE GENELİNDE 165 YANGIN DEVAM EDİYOR

Vina del Mar ve Valparaiso kentleri dahil yangından en çok etkilenen bölgelerde yerel saatle 21.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yangın söndürme çalışmalarına katılmaları üzere ordu bölgeye gönderildi. Şili İçişleri Bakan Yardımcısı Manuel Monsalve, Şili genelinde 165 yangının devam ettiğini ve sadece sadece Vina del Mar ve Quilpue bölgelerinde yaklaşık 14 bin evin zarar gördüğünü tahmin ettiklerini söyledi.