Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hızlı tren müjdesi! Mayıs sonuna kadar ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hızlı tren müjdesi! Mayıs sonuna kadar ücretsiz

26.04.2023 - 17:32 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından müjdeli haberi paylaştı. Erdoğan, bugün hizmete alınan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile ilgili kararı vatandaşlara duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan hızlı tren müjdesi Mayıs sonuna kadar ücretsiz

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün hizmete açıldı. Hattın tamamlanmasıyla toplam demir yolu uzunluğu, 13 bin 896 kilometreye çıkacak.

Haberin Devamı

Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek tren hattında 8 istasyon bulunuyor. Yeni açılacak hat ile 1 milyon 400 bin kişiye hızlı trenle seyahat etme imkanı sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan hızlı tren müjdesi Mayıs sonuna kadar ücretsiz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MÜJDE!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından açılışı gerçekleştirilen hızlı trenin mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağının müjdesini kamuoyuyla paylaştı.

Erdoğan açıklamasında, 'Ankara - Kırıkkale - Yozgat - Sivas Hızlı Tren Hattımız Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz... Milletimize hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan hızlı tren müjdesi Mayıs sonuna kadar ücretsiz

'YENİ BİR ALTIN HALKA EKLİYORUZ'

Kırıkkale'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Türkiye’ye ve 85 milyonun her bir ferdine hayırlı olmasını dilediğini ifade ederek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bugün hem Kırıkkale’ye çok büyük değer katacak, hem de Türkiye’yi bu alanda farklı bir lige taşıyacak bir ulaşım projesini hizmete açıyoruz. Her aşaması titizlikle yürütülmüş zorlu bir sürecin meyvesi olan hızlı tren hattımız, inşallah ülkemizin iftihar vesilelerinden de biri olacaktır. Türkiye’yi hızlı trenin konforuyla 2009 yılında ilk defa tanıştırmıştık. Ankara-Eskişehir hattı ile ülkemiz, dünyanın 8’inci, Avrupa’nın da 6’ncı yüksek hızlı demiryolu işletmecisi olmuştu. 2011 yılında Ankara-Konya, 2014 yılında Eskişehir-İstanbul, Konya-İstanbul, 2022 yılı başında da Konya-Karaman hızlı tren hatlarını hizmete açarak bu atılımlarımızı devam ettirdik. Şimdiye kadar, yüksek hızlı trenin rahatlığını tecrübe eden yolcu sayımız 73 milyona ulaştı. Bugün, bu hizmet zincirine, 405 kilometre uzunluğunda, yeni bir altın halka ekliyoruz. Ankara-Sivas hattının da ilave edilmesiyle, Ankara merkezli yüksek hızlı demiryolu ağımızın en kritik aşamalarından birini daha tamamlıyoruz. Ankara-Sivas hattımız, Edirne’den Kars’a uzanan Doğu-Batı hızlı demiryolu koridorunun da önemli bir parçası olacaktır. Bu hattın devreye girmesiyle toplam demiryolu uzunluğunu 13 bin 896 kilometreye, hızlı tren hat uzunluğu ise 2 bin 228 kilometreye çıkarıyoruz. Halihazırda toplam 3 bin 593 kilometre uzunluğunda hızlı tren hattında yapım çalışmaları devam ediyor."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan hızlı tren müjdesi Mayıs sonuna kadar ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Bugün resmî açılışını yaptığımız muhteşem bir eser olan Ankara - Kırıkkale - Yozgat - Sivas Hızlı Tren Hattımız şehirlerimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.