Gündem CHP'li vekilden saz öpen Özel ve İmamoğlu'na tepki

CHP'li vekilden saz öpen Özel ve İmamoğlu'na tepki

15.03.2024 - 17:33 | Son Güncellenme:

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Kendilerine hediye edilen sazı teslim alan iki isme yönelik Çakır, 'Saz öpmeyle Alevi olunmaz. Saz öpmeyle Alevi kandıramazsın' dedi. Bir yandan da CHP'nin Mamak adayına, cami ve Cemevlerine kümes ve tilki benzetmesi yapmasına tepki geldi.

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, kendilerine hediye edilen sazı öperek teslim alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na isim vermeden yüklendi.

Haberin Devamı

Cemevi'nde konuşan Çakır sonrasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını iletti. Çakır, 'Daha bundan 4 ay önce memleketin en kral adamı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim size. Burası büyük bir ibadethane. Bu güzel kuruluşu işine geldiği zaman kullanacaksın, işine geldiği zaman kullanmayacaksın. Yok öyle yağma. Biz arkadan hançerleyenleri unutmadık.' dedi.

CHPli vekilden saz öpen Özel ve İmamoğluna tepki

CHP'Lİ MAMAK ADAYINA CEMEVİ TEPKİSİ

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüzşahin de Ankara'daki Alevi köylerinin derneklerine yaptığı köylerine yaptığı ziyarette cami ve cemevlerine kümes ve tilki benzetmesi bulunmuş, sonrasında o sözleri düzeltmeye çalışmıştı.

O açıklamaları yaptığı dernek üyeleri CHP adayına tepki gösterdi;

Haberin Devamı

Bu söylem benim şahsımı haseten üzmüştür. Siyasetçiler ağzından çıkanı kulağı duymalı. Yani lafın nereye varacağını çok iyi bilmeli. Siyasilerimiz de bizi milli ve manevi değerlerimize saygılı olarak konuşmuş olmalarını beklerdim.

Yazarlar