Gündem CHP lideri, eğitim kursu ve öğrenci yurdu açılışına katıldı: ‘Öğrenciye belediyelerimiz sahip çıkıyor’

CHP lideri, eğitim kursu ve öğrenci yurdu açılışına katıldı: ‘Öğrenciye belediyelerimiz sahip çıkıyor’

11.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, CHP’li belediyelerin 64 öğrenci yurdu açtığını belirterek “Belediyeler bizde olmasa, o 64 tane yurt yapılmayacak. Cemaatler yurt yapıyor, tarikatlar yurt yapıyor. Yoksul öğrencileri orada barındırıp, onların dünya görüşüne şekil vermeye çalışıyorlar” dedi.

CHP lideri, eğitim kursu ve öğrenci yurdu açılışına katıldı: ‘Öğrenciye belediyelerimiz sahip çıkıyor’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Kartal Belediyesi ve Şahkulu Sultan Dergahı tarafından ortaklaşa inşa edilen Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu ve Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış törenine katıldı. Burada konuşma yapan Özel, 478 öğrencinin barınma sorununu çözmek için adım attıklarını belirterek “Burada hem kreşler, ki kadınların sosyal yaşama, iş yaşamına katılması için çok önemli hem de yurtlar çok önemli... Bu konuda hep yerel yöneticilerimize telkinde bulunmuş, onları yüreklendirmiş, bu yurdun ilk temelini atan, önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da minnetle anıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu işleri sürdüreceğiz’

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “2022 yılında Türkiye’de üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 22’sine yurt imkânı sağlanabiliyor. Bu oran İstanbul’da yüzde 10’un biraz üzerinde. O yüzden böylesine bir kız öğrenci yurdunun açılması Türkiye’nin 80 vilayetinden buraya gelen öğrencilerin annelerinin, babalarının yüreklerine yollanmış çok sıcak bir mesaj. Kartal’dan onlara uzatılan bu dostluk eli. Bu tip işleri sürdüreceğiz.”

“Bugüne kadar Türkiye’de belediyelerimiz tam 64 tane yurt açtılar” diyen Özel “Bu çok önemli bir adım. Çünkü yurt yapmak aslında baktığınızda belediyelerin işi değil. Üniversite açıyorsanız barınma sorununu merkezi yönetim olarak çözmeniz lazım. Ama her şeyi yapan TOKİ, lüks konutlar yapan TOKİ, toplu konutlar yapan TOKİ, okul yapan, cami yapan TOKİ, bir tek yurt yapmıyorsa bunda bir başka mesele var görülmesi gereken. Eğer Kartal Belediyesi bizde olmasa, İstanbul Büyükşehir bizde olmasa, Türkiye’deki belediyeler olmasa, o 64 tane yurt yapılmayacak. Ama birileri yurt yapıyor. Cemaatler yurt yapıyor, tarikatlar yurt yapıyor. Öğrencileri yoksul öğrencileri orada barındırıp, onların dünya görüşüne şekil vermeye, onları hayata tutunmaya çalıştıkları bu süreçte bir başka yerden yakalamaya çalışıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

‘Tüm belediyelere bursu yaygınlaştıracağız’

İBB’nin Kartal’da 6 bin 44 öğrenciye burs verdiğini belirten Özel “6 bin 44 öğrenciye burs vermek şu demek: Geçen sefer eğer bu tercihte bulunmasaydı İstanbullular bu 6 bin öğrencinin sahip çıkanı yoktu” dedi. Özel “Kartal’da gençleri merkezine alan bir belediyecilik anlayışının ‘Sen Oku Diye’ ve ‘Genç Üniversiteli’ kampanyalarıyla öğrencilere destek sağlamanın ve bunu 31 Mart’tan sonra tüm CHP’li belediyelere yaygınlaştıracak olmanın umudunu, kıvancını yaşıyoruz” diye konuştu.

‘DEM kaybettirme stratejisinden vazgeçti’

CHP Genel Başkanı Özel, “Millet İttifakı bileşenleri gayretlerimize rağmen ittifaktan çekildi. O gün HDP bugünkü DEM de iktidara kaybettirme stratejisinden vazgeçti. Adaylarını çıkardılar” dedi. Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Özel, şunları söyledi: “Kongremiz bitti, DEM eş genel başkanları ayrı ayrı aradı, bir eş genel başkan ‘Yüz yüze de görüşmek isteriz’ dedi. Sonra baktık ki onların kurultayları bizden önce olmuş, ziyaretlerine gittim ve basın açıklaması yaptım. CHP her partiyle bayramlaşabilen tek parti. AK Parti ve MHP, DEM Parti ile bayramlaşmıyor. Peki Meclis’te ne oluyor? Sarılıyorlar. Biri ‘İçeride bayramlaşmıyoruz’ desin. El sıkışıyorlar, sarılıyorlar, öpüşüyorlar. Ki bunlar benim gördüklerim, arkada ne oluyor bilmiyorum. Şimdi CHP mi DEM’leniyor, onlar mı?”  Özel, “Hatay’da artık kafa kafayayız. Lütfü Savaş dediği gibi kendi trendini yükselterek devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de bir risk yok” ifadelerini de kullandı. -ANKARA Milliyet