Gündem Bingöl 4.2 büyüklüğünde depremle sallandı! Prof. Dr. Görür'den flaş uyarı

Bingöl 4.2 büyüklüğünde depremle sallandı! Prof. Dr. Görür'den flaş uyarı

23.08.2023 - 11:33 | Son Güncellenme:

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından AFAD verileri paylaştı.

Bingöl'de saat 11.19'da deprem meydana geldi. Kiğı ilçesinde yaşanan depremin büyüklüğü 4.2 olarak açıklandı. AFAD, depremin derinliğini 8.47 km olarak paylaştı.

Haberin Devamı

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada da, 'Geçmiş Olsun Bingöl! Saat 11.19'da Merkezi Kiğı olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.' denildi.

'YERİ İTİBARIYLA HASSAS'

Prof. Dr. Naci Görür 4.2'lik depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

'Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge.' diyen Görür, 'Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı.' dedi.

Haberin Devamı

Bingöl 4.2 büyüklüğünde depremle sallandı Prof. Dr. Görürden flaş uyarı

'ÇOK KÖTÜ SALLANDIK'

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depreme, Ağaçöven köyündeki evinde yakalanan Abdurrahman Delen, "Duvarlarda çatlaklar var. Biraz korktuk, çok kötü sallandık. İnşallah bir sıkıntı yoktur, herkese geçmiş olsun" dedi.

'HERHANGİ BİR CAN VE MAL KAYBI YOK'

Bingöl Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 11.19'da Merkezi Kiğı olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin" denildi. Depreme ilişkin çalışmaların sürdüğü bildirildi.