Gündem Bebek Parkı ve sahili açıldı

Bebek Parkı ve sahili açıldı

30.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle yenilenen Türkan Sabancı Bebek Parkı, törenle açıldı.

Bebek Parkı ve sahili açıldı

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Açılış törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mısır Arap Cumhuriyeti Başkonsolosu Tarek Khali ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı katıldı. Park ve sahil bandındaki yenileme çalışmalarını, Sabancı Vakfı’yla birlikte tamamladıklarını belirten İmamoğlu, çalışmalar esnasında parkın doğallığının korunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İmamoğlu, “Tehdit altında olan bazı bitkiler, ağaçların bu anlamda özel bir çabayla daha uzun süreli yaşamına devam etmesi noktasında çok özel tedbirler alındı. Burayı rahatsız eden, başta otoparkı olmak üzere birçok noktası özenle düzenlendi ve , Bebek’e yakışır hale getirildi. Sahil bölümünde ne yazık ki tümden çökmüş bir bölüm vardı. Sahilde 160’a yakın kazık çakılması gerekiyordu. Biz, orayı insani kullanıma açık olması noktasında uygunsuz tekne parklanmalarını engelleyici, insanların güzel manzarayı hem Boğaz’ı hem Boğaz’ın karşısındaki bu güzelliği doya doya izlemeleri noktasında bir oturma alanı tesis ettik. Buradaki parklanmayı tümden yasakladık” dedi. Bebeklilerin, parka sahip çıkacağını söyleyen Sabancı da “Burası Bebekliler için yapıldı. Bu şehirde birlikte bir şeyler yapabilmemiz çok önemli” diye konuştu.