Gündem Bayram dönüşü, çileye dönüşmedi

Bayram dönüşü, çileye dönüşmedi

18.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde tatilcilerin dönüşü sürdü ancak yollarda büyük bir yoğunluk yaşanmadı. Uzun süren tatilde dönüşlerin birkaç güne yayılması nedeniyle dün bazı noktalarda zaman zaman yoğunluk olsa da dönüş yolu çileye dönüşmedi.

Bayram dönüşü, çileye dönüşmedi

HABER MERKEZİ - Kurban Bayramı’nı memleketlerinde ya da tatil yörelerinde geçirenler, önceki akşam saatlerinden itibaren İstanbul’a dönmeye başladı. Kocaeli’nde her bayram yoğunluk yaşanan noktalar olan yolun iki şeride düştüğü Korutepe ve Gültepe Tünelleri, Bekirdere Viyadüğü ve İzmit Doğu Gişeleri mevkilerinde, sürücülerin çoğunlukla Kuzey Marmara Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’nü tercih etmeleri nedeniyle dün bir yoğunluk yaşanmadı. D-100 kara yolunda da akıcı bir trafik olduğu görüldü. TEM Otoyolu Düzce geçişinde de akıcı trafik vardı.

Haberin Devamı

3 günde 100 bin araç

İstanbul-İzmir Otoyolu Bursa Batı Gişeleri’nde HGS geçişlerinde akıcı bir trafik gözlenirken, nakit gişelerinde ise ara ara kuyruklar oluştu. Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki İstanbul Deniz Otobüsleri iskelesinde de tatil dönüşü yoğunluk yaşandığı görüldü. Bayram tatillerini Kuzey Ege sahillerinde geçiren tatilciler de dün evlerine dönmek üzere yollara koyuldu. Çanakkale Boğazı geçişinde tatilcilerin bir bölümü, 1915 Çanakkale Köprüsü’nü, bir bölümü ise feribotları kullanmayı tercih etti. Çanakkale Boğazı geçişlerinde bu yıl ilk kez iki alternatif yol bulunması nedeniyle feribot iskelelerinde geçmiş yıllarda alışagelmiş kilometreleri bulan uzun araç kuyrukları oluşmadı.

Tatilin en kalabalık noktalarından biri olan Antalya’dan dönenler Kepez ilçesinde Ankara, İstanbul, İzmir, Burdur, Isparta, Denizli illerini birbirine bağlayan Kepez Ustu Kavşağı’nda zaman zaman yoğunluk oluşturdu. Karayollarının yanı sıra Antalya Havalimanı’nda da turist yoğunluğu yaşandı. Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum’da son 3 günde 100 bin araç ilçeden ayrıldı. Dün ise 10 bin araç ilçeden çıkış yaptı.

Haberin Devamı

Soylu: Kazalarda ölümler azaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatilinin son gününde İstanbul’a dönüşlerin yaşandığı Bolu geçişinde, trafik denetimine katıldı. Soylu, “2018 yılında 9-10 günlük bir bayram tatilinde trafik kazalarında ölen vatandaşlarımızın toplamı 148 idi, şu anda şu saate kadar aldığımız rakam 64” dedi. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da “Kurban Bayramı boyunca Bolu’dan Anadolu’ya 801 bin araç, İstanbul’a 760 bin araç geçti. Son 10 yılda 9-10 günlük bayramlara oranla; kaza yüzde 29, ölümlü kaza yüzde 55, can kaybı yüzde 52, yaralı yüzde 32 azaldı” ifadelerini kullandı.