Gündem DEM Parti kongresine soruşturma: 42 gözaltı

DEM Parti kongresine soruşturma: 42 gözaltı

24.12.2023 - 16:43 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da DEM Parti tarafından düzenlenen kongreyle ilgili soruşturma başlatıldı.

DEM Parti kongresine soruşturma: 42 gözaltı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da DEM Parti tarafından düzenlenen kongrede 'suç ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarını işlediği tespit edilen şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatıldığını ve gözaltı kararı verildiğini duyurdu. 

Haberin Devamı

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "24 Aralık 2023 günü DEM Parti tarafından 'Gençlik Meclisi 1'inci Olağan Kongresi' adı altında Diyarbakır'da organize edilen toplantı ile ilgili olarak 'suç ve suçluyu övme', 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir" dedi.

DEM Parti kongresine soruşturma: 42 gözaltı

 DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: 42 GÖZALTI

Diyarbakır Valiliği'nden de kongreye ilişkin yapılan açıklamada, "İlimizde 24 Aralık 2023 tarihinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığı’nca düzenlenen Parti Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi’nde yasalara aykırı biçimde eylem yapan polise taş atan ve mukavemette bulunan 42 şahıs gözaltına alınmıştır. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Haberin Devamı

DEM Parti kongresine soruşturma: 42 gözaltı