Gündem Ava giden 2 kardeşten biri donarak öldü

Ava giden 2 kardeşten biri donarak öldü

22.12.2008 - 16:51 | Son Güncellenme:

Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri Galeri

Ava giden 2 kardeşten biri donarak öldü

TEKİRDAĞ’ın Şarköy İlçesi'nde ava giden iki kardeş tipi nedeniyle yönlerini kaybetti. Cep telefonu ile yardım isteyen kardeşleri, donmak üzere bulan arkadaşları hastaneye kaldırıldı. Şarköy Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kardeşlerden biri yaşamını yitirdi, diğeri ise hayati tehlikeyi atlattı.
Şarköy'de marangozluk yapan 32 yaşındaki Hasan ve kardeşi 25 yaşındaki Serkan Alım ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Mursallı Köyü merasına kamyonetleriyle çulluk avına gitti. Akşam hava kararmaya başladığı saatlerde yolunu kaybeden kardeşler, tipi nedeniyle araçlarının bulunduğu yerden ters yöne yürüyüşe geçti. Kaybolduklarını anlayan kardeşler, Şarköy Avcılar Kulübü ile ailelerini ve yakın arkadaşlarını cep telefonu ile arayarak yardım istedi.
Jandarma ekipleri, itfaiye ve avcı arkadaşları tarafından aranmaya başlanan Alım kardeşleri, arkadaşları soğuktan donmak üzereyken buldu. Önce traktörle köye getirilen ve ilk müdahaleleri yapılan iki kardeş daha sonra Şarköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen evli ve 2 çocuk babası Hasan Alım kurtarılamadı.
Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Serkan Alım’ın ise durumunun iyi olduğu belirtildi. Hasan Alım’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından bugün Şarköy Kebir Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

BULUNDUĞUNDA BİLİNCİ KAPALIYMIŞ

Avcı kardeşleri bulan 30 yaşındaki Şener Kiremitçi, ava giden 2 kardeşle önceki akşam kahvede görüştüklerini belirterek, şunları anlattı:
“Çulluk avlamaya gideceklerinden bahsetmişlerdi. Avlanmaya gittikleri bölgede traktörle aradık. Av silahlarımızla ateş ederek yer tespitinde bulunmaya çalıştık. Silah sesine karşılık aldık. Traktörün giremeyeceği 200 metrelik bir mesafede yoğun tipi altında Hasan ve Serkan’ı ıslanmış halde bulduk. Hasan’ın bilinci kapalıydı. Traktörle Mursallı Köyü’ne getirip pekmez verdik, üzerlerini değiştirdik. Özel araçla Şarköy Devlet Hastanesi’ne kaldırdık. Eğer bir saat daha geç kalsaydık Serkan’ı da kaybederdik. Bizim onları bulduğumuz yer, köye 4- 5 km uzaklıkta, yoğun sis altında tipi şeklinde kar yağıyordu.”
Alım kardeşlerin zaman zaman ava giderken yanlarında götürdükleri av köpeklerini ise bu kez yanlarına almadıkları belirtildi.