Gündem Aracın yolunu kesip paraları almışlar

Aracın yolunu kesip paraları almışlar

10.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığı davasında savunmasına ek yapan Seçil Erzan, “Aracım yol ortasında durdurulup içindeki paralar alınıyordu. Paraya dokunmam yasaktı ama odama valiz valiz parayla giriliyordu, bunu herkes görmeliydi” dedi.

Aracın yolunu kesip paraları almışlar

ÇİĞDEM YILMAZ, ALEYNA SEVİM İstanbul - Yüksek gelir vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan’ın yargılandığı İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, gece yarısına kadar sürdü. Duruşmada savunmasına ek yapan Erzan, yine ilginç iddialarda bulundu. Erzan’ın savunmasından bazı bölümler şöyle: 

Haberin Devamı

“Bilirkişi raporunda yer alan listeyi yaparken Hüseyin bey ve Nazlı da yanımda vardı. Ben o gece ölmeyi beceremedim, bana bu listeyi yaptırdılar. Bana o gece ‘Milyar dolar da yaz’ deselerdi yazardım. Herkes beni arayıp ‘Bana şu kadar yaz’ diyordu.” 

Valiz valiz paralar 

“Kapımda 10 tane tefeci vardı. Bana şantaj yapıyorlardı. Benden ekstra para istediklerinde tamam diyordum, karşılarında tir tir titriyordum. Fazla para verdiğim kişilerin bana ödeme taahhütleri vardı, onlara güveniyordum. Benim aracım yol ortasında durdurulup içindeki paralar alınıyordu. Bölge müdürüm anormallikler olduğunu fark etmişti. O zaman teftiş gelseydi, personelle görüşseydi oraya girip çıkan futbolcuları görebilirdi. Banka, bir şube müdürünün odasında paraya dokunması bile yasakken bu insanlar neden Seçil’in odasına valiz valiz parayla girip çıkıyor diye görmeliydi. Benimle üç gün boyunca yapılan toplantıda Hakan Ateş toplantı salonunda ‘Zarar ziyan çıksın ortaya ödeyeceğiz’ dedi. Ama yaptığım şeyleri onlarla direkt paylaşmıyordum ama gizlemiyordum da. Şubede her şey aleniydi. Bankanın kusuru da benim kusurumda ortaya çıksın.” 

Haberin Devamı

Yan sokakta ödeme 

“İnsanlar kendi giderlerini belgeleyebiliyorlarsa gelirlerini de belgelemeliler, belgeleyemiyorlar, işte o gelir bendim. Herkes zenginleşiyor, 1+1 evde oturan villada oturuyor, arabasını yükseltiyordu. Benim babamın kefen parasını bile aldılar. Bana Florya yan sokakta verilen paralar ‘Al nasıl değerlendiriyorsan değerlendir’ şeklinde borç verildi. Ben herkese Fatih Terim fonu var demedim. Birkaç kişiye zor dönemde söylemiştim. Mesela Muslera bunu gözümün önünde hocadan teyit ettirmişti.” 

Erzan’ın aracının önünü kim kesti?

Seçil Eran’ın avukatı Nazlı Karaaslan, Milliyet’in “Erzan’ın aracının önünü kesip içindeki paraları alan kim?” sorusu üzerine; “Kuzeni Tanın Yılmaz, Tanın’ın eşi Merve Yılmaz, Hüseyin Eligül, eşi Sermin Eligül ve Moci olarak bilinen İranlı Mojtaba Haghani, Seçil Erzan’ın aracının önünü kesip torpido ve bagajına bakmış, para varsa almışlar. Bazen bu isimler Erzan’ın evine kadar gidip para için çekmeceleri kontrol etmişler” dedi.

Haberin Devamı

24 Mayıs’a ertelendi

Mahkeme heyeti, Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına, müşteki Selçuk İnan’ın beyanının alınması için Gaziantep Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazılmasına karar verdi. Hakan Kıran’ın tanık olarak zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti banka üst düzey çalışanları Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cenk İzgi ve Oğuz Atilla’nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Duruşma 24 Mayıs’a erteledi.