Gündem AÖF yaz okulu kayıt işlemi nasıl yapılır? 2019 AÖF yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir?

AÖF yaz okulu kayıt işlemi nasıl yapılır? 2019 AÖF yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir?

24.06.2019 - 20:58 | Son Güncellenme:

2019 Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıt işlemleri gün itibariyle başladı. AÖF öğrencileri AÖF yaz okulu kayıt işlemlerine dair araştırmalar yapıyor. Peki yaz okulu kayıt işlemi nasıl yapılır ve kimler başvurabilir?

AÖF yaz okulu kayıt işlemi nasıl yapılır 2019 AÖF yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, yaz okulu hakkında arayışa koyuldu. AÖF öğrencilerini yakından ilgilendiren Yaz okulu hakkında sorular yoğun ilgi görüyor. Peki AÖF Yaz okuluna kayıt nasıl yapılır? Yaz okulu ne zaman açılacak? İşte AÖF Yaz okulu hakkında bilinmesi gerekenler...

Yaz okulu ne zaman açılır? Kayıtlar ne zaman başlayacak?

İlgili öğretim yılının bahar döneminden sonra açılır. Yaz okulu kayıtları 24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.

2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.

3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

Yaz okulunda hangi dersler açılacaktır?

1- Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden ilgili kayıt tarihleri arasında yapılacaktır.

2- Yaz okulunda hangi ders/derslerin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.

Üç ders sınavına gireceğim yaz okuluna kayıt yaptırabilir miyim?

1- 2018-2019 eğitim-öğretim yılında üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, ders seçimi yapmadan üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okulu sınavına katılabilir.

2- Bir öğrenci, üç ders sınavına ve yaz okuluna aynı anda katılamaz.

Yaz okuluna kayıt zorunlu mudur?

Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlıdır.