Gündem ALES puanı kaç yıl geçerli? 2020 ALES sınav ücreti hangi bankalara yatıralacak?

ALES puanı kaç yıl geçerli? 2020 ALES sınav ücreti hangi bankalara yatıralacak?

01.10.2020 - 14:50 | Son Güncellenme:

ALES başvuruları bugün başladı. 6 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan ALES sınavı başvuruları 12 Ekim tarihine kadar devam edecek.ALES sınavı başvurularının başlamasıyla birlikte ALES puanının kaç yıl geçerli olduğu ve başvuru ücretinin hangi bankalara yatırılacağı merak konusu. Peki ALES puanı kaç yıl geçerli? İşte detaylar...

ALES puanı kaç yıl geçerli 2020 ALES sınav ücreti hangi bankalara yatıralacak

Akademik kariyer yapmak isteyenlerinde beklediği ALES başvuruları bugün başladı ve 12 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı kılavuzu yayımlandı. Kılavuzu başvuru ücretlerin yatırılacağı bankalar yer aldı. Sınavın geçerlilik süresi merak konusu. Peki ALES kaç yıl geçerli?

Haberin Devamı

ALES KAÇ YIL GEÇERLİ 2020?

ALES sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli oluyor.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIYOR?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Haberin Devamı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adayların, sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik veya Y.U. Numarasını, adını, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Adaylar isterlerse sınav ücretini banka şubelerine gitmeden internet
aracılığıyla veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilirler.

Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatlice incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık varsa bankadan ayrılmadan önce bu yanlışlığı mutlaka düzelttirmeleri gerekmektedir.
Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.