Gündem Peş peşe orman yangını haberleri! Ekiplerin müdahalesi sürüyor

Peş peşe orman yangını haberleri! Ekiplerin müdahalesi sürüyor

16.08.2023 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya, Denizli, Bolu ve Eskişehir’de çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gelen son bilgilere göre Denizli'deki orman yangını kontrol altına alındı.

Antalya'nın Akseki ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Kuyucak Mahallesi'ndeki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanın fark edilmesi ile bölgeye ekipler yönlendirildi. Ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

YANGIN BÜYÜME EĞİLİMİNDE

Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. 6 helikopter, 5 uçak, 25 arazöz, 8 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı ve çok sayıda yer ekibinin müdahale ettiği yangının, büyüme eğiliminde olduğu kaydedildi. Havanın kararması ile söndürme çalışmalarına karadan devam edileceği de bildirildi.

60 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangına 8 yer ekibi 34 arazöz, 10 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 3 eskavatör ile 450 kişilik yer ekibi ile müdahalede bulunuluyor. Yer ekiplerinin müdahale gücünü artırmak için dozerlerle de bölgede yol açma çalışmalarını sürdürülüyor. Havanın kararmasının ardından gece görüşlü 2 helikopter de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangının 60 hektar alanda etkili olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Peş peşe orman yangını haberleri Ekiplerin müdahalesi sürüyor

 

Antalya’nın Akseki ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilirken 450 kişilik yer ekibine destek veren jandarmanın, ormancılarla kol kola, omuz omuza çalıştığı anlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü görüntüleri, "Gecenin 00.30'unda da orman işçilerimizin ve jandarmanın yangınla mücadelesi" başlığıyla paylaştı.

Kuyucak Mahallesi'nde dün saat 13.45 sıralarında başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Havanın kararması ve uçakların görevinin sonlandırılmasının ardından yangına 8 yer ekibi, 34 arazöz, 10 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 3 eskavatör, 2 gece görüşlü helikopter olmak üzere toplam 450 kişilik bir ekip müdahale ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda ekip ile vatandaşlar yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ederken jandarmanın yangını söndürmek için orman işçileriyle yaptığı omuz omuza mücadele cep telefonu kameralarıyla görüntülenip paylaşıldı. Düden alanı mevkiinde devam eden yangın bölgesinde ağırlıklı olarak Kızılçam ve Karaçam ağaçlarının bulunduğu bildirildi.

BOLU

Yangın, sabah saatlerinde Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Güneyçalıca köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda ilk belirlemelere göre elektrik hattından kaynaklı olarak yangın çıktı. Yangın gözetleme kulelerinden fark edilen alevler, ekipleri harekete geçirdi. Bölgeye 3 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, 1 iş makinesi, 4 ilk müdahale aracı, 10 su tankeri, 1 jandarma aracı, 4 jandarma personeli, 60 orman personeli ve 20 vatandaş olmak üzere toplam 20 araç ve 84 kişi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle yangın büyüyen yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Haberin Devamı

Peş peşe orman yangını haberleri Ekiplerin müdahalesi sürüyor

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Göynük ilçemize bağlı Güneyçalıca köyü mevkiinde ormanlık alanda 15 Ağustos 2023 günü saat 09.41 sıralarında, ormanlık alanda ilk belirlemelere göre elektrik hattından kaynaklandığı değerlendirilen bir nedenle yangın meydana gelmiştir. Yangın ihbarı alınır alınmaz Valiliğimizin koordinesinde; 3 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, 1 iş makinesi, 4 ilk müdahale aracı, 10 su tankeri, 1 jandarma aracı, 4 jandarma personeli, 60 orman personeli ve 20 vatandaş olmak üzere toplam 20 araç ve 84 kişi ile havadan ve karadan müdahale edilerek yangın söndürme çalışmalarına başlanmıştır. Yangın söndürme çalışmaları büyük bir hassasiyetle ve titizlikle takip edilmektedir. Yangın bölgesindeki vatandaşlarımıza ve ilimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Peş peşe orman yangını haberleri Ekiplerin müdahalesi sürüyor

ESKİŞEHİR

Alpu İlçesi Taştepe Mevkii’nde bugün 12.30 sularında çıkan ve hızla büyüyen yangının söndürülmesi için başlatılan çalışmalar havadan ve karadan devam ediyor. Karaçam ve bodur ardıç ağaçlarından oluşan bölgede başlayan ve hızla büyüyen yangının söndürülmesi için çok sayıda ekibin olay yerine sevk edildiği öğrenildi. Yangına 5 arazöz, 3 su tankeri, 4 helikopter ve 1 uçakla müdahale ediliyor.

Peş peşe orman yangını haberleri Ekiplerin müdahalesi sürüyor

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Eskişehir’in Alpu ilçesine bağlı Beyazaltın Mahallesi’ndeki ormanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Helikopter ve uçakla havadan yapılan çalışmalar ise havanın kararmasıyla birlikte sona erdi. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra söndürme çalışmalarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri de destek veriyor. Seyrek konumlanan karaçam ve bodur ardıç ağaçların bulunduğu ormanda, yangın ulaşımı güç olan yamaçlarda sürüyor.

Haberin Devamı

BİNGÖL

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi köyü kırsalında meşe ağaçlarının yoğun olduğu bölgede dün başlayan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Sarp arazi ve rüzgar nedeniyle yayılarak devam eden ve onlarca hektar alanın zarar gördüğü yangına Orman İşletme Müdürlüğü, Genç Belediyesi, Genç Özel İdare, Jandarma, AFAD, İHH, Genç İçin Bir Saat Derneği, Bingöl Ticaret Sanayi Odası Arama Kurtarma, SARR ve gönüllü ekipler ve 2 helikopter, 4 arazöz, 2 itfaiye aracı, 3 iş ve 4 ilk müdahale aracı ile müdahale ediliyor. Yangının Doğanca, Yayla, Ziyaret, Servi Aktoprak ve Kaledibi, Eskiköy ile Yoldaşan Mahallesi bölgelerine sıçradığı belirtildi.

BİR ORMAN İŞÇİSİ DUMANDAN ETKİLENDİ, YABAN HAYVANLARI ÖLDÜ

Müdahale sırasında bir orman işçisi dumandan etkilendi. Bölgedeki sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan işçi, Genç Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. İşçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yangın bölgelerinde birçok yaban hayvanının da yanarak öldüğü belirtildi. Ekipler, bölgede bulduğu bir kaplumbağaya su vererek serinletmeye çalıştı. Yangın söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Peş peşe orman yangını haberleri Ekiplerin müdahalesi sürüyor

DENİZLİ'DE ORMAN YANGINI

Denizli'de, Bademli Mahallesi'ndeki ormanda çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi.

Acıpayam ilçesi Bademli Mahallesi yakınlarındaki ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan 4 helikopter ve 3 uçakla müdahale edildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI; 20 HEKTARLIK ORMAN YANDI

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Bademli Mahallesi kırsalında bugün saat 15.00 sıralarında çıkan yangının söndürülmesi çalışmalarına, sınırda olduğu için Burdur Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü 3 yangın söndürme uçağı, 2 helikopter, 11 arasöz, 7 su ikmal aracı, bir dozer ve bir de kepçe ile müdahalede bulundu. 150'nin üzerinde yangın söndürme işçisi de alevlere müdahale etti. Yangın, havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu saat 18.00'de kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangında yaklaşık 20 hektarlık orman zarar gördü. Bademli Köyü Muhtarı Baki Tekin, ekiplerin çabuk müdahalesiyle yangının kontrol alındığını belirterek, “Vatandaşlar olayı fark ediyor. Her tarafa haber veriyorlar. Orman Müdürlüğü ekipleri çok çabuk müdahale etti. Uçakların ve helikopterlerin anında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü" dedi.