Gündem 23 Nisan tatil mi?

23 Nisan tatil mi?

21.04.2018 - 12:48 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken yalnızca çocukların değil gençlerin de aklındaki soru 23 ve 24 Nisan’da okulların tatil olup olmayacağı. Birçok öğrenci ve çalışanın zihnini meşhul eden bu sorunun yanıtı yazımızda...

23 Nisan tatil mi

23 Nisan yaklaşırken tüm gözler MEB’den gelecek açıklamalara çevrildi. Millî Eğitim Bakanlığı çalışma takvimini yayınlarken 23-24 Nisan tarihlerinde okulların tatil olup olmayacağını hem ilk okul hem de lise öğrencileri merak ediyor. Önceki senelerde birkaç kez tatil olmasından sonra 25 Nisan’ın da tatil ilan edilip edilmeyeceği merak konusu.

Haberin Devamı

23 Nisan Çocuk Bayramı Nedir?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yalnızca Türkiye’nin değil aynı zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmi bir bayramıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı ve aynı zamanda kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanıdır. Daha önceleri bu tarihte kutlanan Hakimiyet-i Milliye Bayramı, saltanat devrinin kapanmasının ve milli hakimiyetin halka verilmesini kutlamak amacı taşıyordu. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise savaşlar esnasında öksüz ve yetim kalan çocukları bir şenlik ortamında sevindirmek amacı taşıyor.

Tatil ne kadar sürecek?

Her yıl 19-20 Nisan tarihlerinde Millî Eğitim Bakanlığı’nın meb.gov.tr üzerinden yayınladığı çalışma takviminde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okullarda tatil yapılıp yapılmayacağı, yapılacak ise ne kadar süreceği açıklanıyor. Yalnızca öğrenciler değil, veliler ve öğretmenler de bu konuyu oldukça merak ediyorlar.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasında yer alan “23 Nisan 2018 Pazartesi günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2018 akşamı sona erer” ifadesi insanların kafasını karıştırmış, 23 Nisan’ın tatil edilip edilmeyeceği konusunda şüpheler oluşmuştu.

Bundan önceki senelerde de olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kamu kurumları ve okullar tatil yapacak. Ayrıca pazartesi gününe denk gelmesi sebebiyle hafta sonu da eğitim gören liseler cumartesi, pazar ve pazartesi olmak üzere tatil yapabilecekler.

Daha önceleri 23 Nisan’da etkinliklere katılan çocukların dinlenebilmesi için 24 Nisan da tatil ilan ediliyordu, ama bu sene henüz böyle bir açıklama gelmedi.