Gündem 2019 Bekçi alımı başvuru tarihi belli oldu mu? Bekçi alımı başvuru şartları neler?

2019 Bekçi alımı başvuru tarihi belli oldu mu? Bekçi alımı başvuru şartları neler?

15.03.2019 - 10:51 | Son Güncellenme:

2019 Bekçi alımına ilişkin Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 8 bin bekçi alımı yapılacağı Mart ayının ilk haftasında adaylara duyuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyurulan Bekçi alımına ilişkin başvuru şartlarının geçtiğimiz dönemlerde yapılan alımlarla aynı özellikte olması bekleniyor. Peki Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

2019 Bekçi alımı başvuru tarihi belli oldu mu Bekçi alımı başvuru şartları neler

Bekçi alımı başvuruları için geri sayım sürüyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Mart ayının ilk haftasında yapılan duyuruda 8 bin bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları ve başvuru tarihi konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken 2018 yılı bekçi alımına ilişkin süreçlerin sona ermesi ve yerel seçimlerin ardından başvuru tarihlerinin resmi site üzerinden duyurulması bekleniyor.

Haberin Devamı

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

8 Bin bekçi alımı için yapılacak sınavın tarihi henüz belli olmadı. Çarşı ve mahalle bekçiliği sınavı tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Polis Akademisi tarafından yapılan duyuru:

"772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8.000 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Haberin Devamı

Önceki alımlarda çarşı ve mahalle bekçisi olacaklarda istenen şartlar şöyleydi:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlkokulu bitirmiş olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

g) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,