Güncel Şık Ve Elegant: Winona Ryder'ın Evi

Şık Ve Elegant: Winona Ryder'ın Evi

Son Güncellenme:

.

Şık Ve Elegant: Winona Ryderın Evi

Winona Ryder, tam adıyla Winona Laura Horowitz, güzelliği kadar zevkli seçimleriyle de tanınıyor. Ünlü aktris, Beverly Hills'de yer alan 1920'lerden kalma eviyle de zevkini ispatlıyor. İç mimar Kevin Haley ile çalışan ve hem Beverly Hills'deki hem de Manhattan'daki evlerini yenileyen ünlü yıldız, evlerinin dekorasyonu ile magazinin de gözdesi. Ryder'ın Beverly Hills'deki evinde ahşap sıcaklığı göze çarpıyor. Büyük bir dolabın ve şöminenin baş rolde olduğu salonda tavanlar da ahşap. Büyük yeşil saksılarla tamamlanan dekorasyonda, açık renk mobilyalar tercih ediliyor. Oturma odasında rahat ve sıcak bir atmosfer isteyen Ryder'ın beklentilerini Haley, fazlasıyla karşılamış görünüyor.

Haberin Devamı

Ahşap detaylarla sıcacık bir ev

Şık Ve Elegant: Winona Ryderın Evi

Nancy Corzine kadife şal, Rose Tarlow-Melrose House açık kollu sandalye, Aga John halı odanın dekorasyonuna renk katıyor. Evin giriş ve merdiven kısımlarında ise kireçtaşının temiz ve egzotik görünümü dikkat çekiyor. Beyaz fon Kathleen Spiegelman'ın ahşap sandık görünümlü büfesi ile ısınıyor. Büfe üzerindeki kitaplar ve kadehler de evin tarihi dokusuna ince bir gönderme taşıyor. Evin karanlık doğası Ryder'ın isteği ile aydınlatıcı dekorasyon ile yenilendi.

Şık Ve Elegant: Winona Ryderın Evi

Haley'in ifadesine göre evde beyazın on tonu kullanıldı. Emile Rene Menard imzalı 1908 yılına ait tablo beyaz görüntüyü renklere boyarken, İtalyan konsolun üzerindeki aynada 18. yüzyıldan kalma bir çerçeve göze çarpıyor. Sir William Russell Flint'e ait 1910 yılından bir yağlı boya tablo yemek odasını süslüyor. Odadaki avize ise, 19 yüzyıldan günümüze taşınan bir Çek tasarımı.

Haberin Devamı

Şık Ve Elegant: Winona Ryderın Evi

Özgün ve özenli tasarımlar

Şık Ve Elegant: Winona Ryderın Evi

Evin küçük bahçesi de kum taşı, nehir kayası ve yeşil çimlerle yeniden düzenlendi. Bu sevimli bahçe, duvarlar arasında metrelerce yükseğe uzanan sarmaşıklarla, adeta geçmişten günümüze evi koruyan bir mabed gibi saklanıyor. Ryder'ın rahatlık vurgusu evin giyinme ve yatak odasında da görülüyor. Dantel desenler bulunduran dolap kapaklarına, 1940'lı yıllardan kalan bir ayna eşlik ediyor. Weavers kumaşı kaplı puf tarihten bir dokunuş sunsa da, ev müze ağırlığından ziyade özgün ve rahat atmosferde... Açık renklerin yer aldığı yatak odasının bahçesinde de ferforjenin romantik çizgisinden faydalanılıyor.

New York'taki dairede modern hatlar ön planda

Şık Ve Elegant: Winona Ryderın Evi

Ryder'ın New York'taki apartman dairesinde ise yüksek tavanlar göz okşuyor. Vernikli paneller, J. Robert Scott döşemelik kumaşlar, Karastan halısı, Donghia masa lambası ve Steinway piyano dairenin göz alıcı dekorasyonunun en can alıcı elementleri. Ryder'ın müzik tutkusu odadaki dolabı kaplayan enstrüman baskıları ve 1940'lardan kalan Fransız masasının notalarla dolu ayaklarından anlaşılabiliyor. Ünlü yıldızın dairedeki yatak odasında 1993 yılına ait The Age of Innocence filminden bir fotoğraf dikkat çekiyor. Başucundaki lamba ise İtalyan tasarımı, retro bir parça.