Dekorasyon Pencerenizi Sıradanlıktan Çıkarın!

Pencerenizi Sıradanlıktan Çıkarın!

Son Güncellenme:

.

Pencerenizi Sıradanlıktan Çıkarın

Evlerimizin görünümünü, karakteristik özelliklerini, stilini belirleyen pek çok ögeden söz edebiliriz. Mobilyaların renkleri, tasarımları, yerleşimleri; aksesuarların sıklığı ve stilleri; duvar dekorasyonu, duvarlarda tercih edilen renkler; zemin döşemesinin spesifik özellikleri... Ve tabii ki iç kapılar ve pencereler! Bir evin iç görünümü söz konusu olduğunda aklımıza ilk gelen şey pencereler olmayabilir, ancak düşündüğünüzde yaşam alanlarının dokusunda ne kadar büyük bir etkilerinin olduğunu siz de hemen fark edeceksiniz. Pencereler, odaların dört duvardan ibaret olmasının önüne geçen yegane unsurlar. Bunun yanı sıra içeriyi dışarı ile buluşturan, gün ışığını ve şanslıysak şahane manzaraları içeriye taşıyan en olmazsa olmaz iç mimari unsurların başında geliyor pencereler. Pencerenizin çerçevesinde kullanılan malzemeden boyutuna kadar her şey içerideki dekorasyonu da etkiliyor aslında. Ama yine de genelde çoğu evde aynı stil ve aynı boyutlarda pencereler görüyoruz maalesef. Peki evinizdeki pencereleri sıradanlıktan kurtarmak isteseniz neler yapabilirsiniz? İşte pencerelerinizi süslemek için birbirinden güzel küçüklü büyüklü fikirler!

Haberin Devamı

Vitrayın sanatsal büyüsü

Modern 8 Ural Mimarlık ve Özel Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.

Geçmişten gelen ve gelişen teknoloji ile popülaritesini eskiye oranla biraz kaybetmiş olsa da o sofistike etkisini hiçbir zaman kaybetmeyen ve zamana meydan okuyan tarzıyla her dekorasyonda parıldayan bir sanat olan vitray, pencere süsleme denildiğinde ilk akla gelen şey oluyor doğal olarak. Bugün modern desenlerle de hayata geçen vitray uygulamaları evinizin pencerelerini dekoratif hale getirmenin en sanatsal yolu.

Renkli çerçeveler!

Ebru Erol Mimarlık AtölyesiEbru Erol Mimarlık Atölyesi

Renkler çok şeyi değiştirebilir. Aslına bakarsanız bir odanın tüm enerjisi pencerelerin rengini değiştirerek yenilenebilir. Bugün her evde pvc kaplamalı çerçevelerde beyaz ya da kahverengi pencereler görüyoruz. Oysa cesur ve canlandırıcı renkler pencerelere çok yakışıyor! Ahşap çerçeveler de öyle!

Haberin Devamı

İşlevsel şıklıklar

Cafe Style Shutters for Bay Windows Plantation Shutters Ltd

Her ev için uygun olmasa da özellikle tarihi özelliği olan eski apartmanlarda ya da villa tipi müstakil evlerde karşılaşılan mimari yapılardan biri de bazı pencerelerin dışarıya doğru açıldığı ve önlerinde değerlendirilebilecek minik bir alan bıraktığı bu model. Eğer evinizin pencerelerinin önünde böylesi bir açılı alan varsa bu alanı boş bırakmayarak örnek resimdeki gibi oldukça şık ve sıcacık bir dinlenme köşesi olarak değerlendirebilirsiniz.

Bitkilerle canlandırmak

CONSTANCE Cabbages & Roses

Canlı bitkiler, renkli çiçekler içinde bulundukları her yaşam alanını pozitif yönde değiştirir, içeriye iyi enerji, sağlık ve ferahlık katarlar. Pencere kenarlarını saksılarla donatmak aslında bizim çok alışık olduğumuz bir konsept. Ancak bunu genellikle pencerenin dış tarafında uyguluyoruz. Ancak özellikle bodrum katta ya da basık tavanlı bir evde yaşıyorsanız, yaşam alanlarınıza taze dokunuşlar yapan saksı çiçeklerinizi pencerenizin iç tarafında yaşatmalısınız.

Pencere çıkartmaları

Orchids in Pots BY MAY/ Siluett Frost Window Film

Yaz ve bahar aylarında kırsal bölgelerde ya da şehirlerdeki apartmanların üst katlarında maalesef pencerelere çarpan kuş ölümleri gerçekleşiyor ve bu ölümlerin sayısı da oldukça fazla. Bunun nedeni güneş ışınlarının yansımasıyla pencerelerin görünmez hale gelmesi ve kuşların pencerelerimizi gökyüzünün devamı gibi algılayarak hız kesmeden uçmaları. Ancak buna engel olabiliriz! Üstelik içerideki dekorasyona da katkıda bulunarak! Bu örnekteki gibi şık pencere çıkartmaları içeride harikalar yaratırken dışarıda da ışığın yansımasını engelliyor ve kuşları uyararak onların hayatlarını kurtarıyor. Harika değil mi?

Haberin Devamı

Boncuklu kendin-yap süsleri

Ebru Erol Mimarlık AtölyesiEbru Erol Mimarlık Atölyesi

Aslında pencerelerinizi süslemenin çok kolay bir yolu var: Kendinizin kolaylıkla yapabileceği boncuklu askı süsler... İstediğiniz renkte ve tarzda yapabileceğiniz bu süsleri ister pencerenizin önüne ister yan kısımlarına asarak evinizin dekorasyonuna kendinizden bir şeyler katabilirsiniz.