Dekorasyon Kanada'da Bulunan Ters Ev Sizi De Şaşırtacak!

Kanada'da Bulunan Ters Ev Sizi De Şaşırtacak!

Son Güncellenme:

.

Kanadada Bulunan Ters Ev Sizi De Şaşırtacak

İnsanoğlunun yeryüzündeki en etkili keşiflerinden biri mimaridir. İnsanlığın varoluşundan bu yana bu alanda sergilediği inanılmaz gelişim sayesinde bugün dünyanın dört bir yanında görenleri hayrete düşürecek, harikulade yapılar ortaya çıkıyor. Yaratıcılarının, zeka ve yetenekle perçinlenen özgür ve özgün ruhları bu eserlerde kendini gösteriyor. Size de ziyaret etmesi ve keyifle seyretmesi kalıyor.

Haberin Devamı

Baş döndürücü bir mimari

Kanadada Bulunan Ters Ev Sizi De Şaşırtacak

Önünüzdeki tatillerin herhangi birinde Niagara Şelalesi'ni ziyaret etmek gibi bir planınız varsa gideceğiniz bölgenin size şelaleden daha fazlasını vadettiğini aklınızda bulundurmalısınız. Kanada'daki ters ev bunlar arasında en dikkat çekici olanı. Post-modern mimarinin en son ve en dikkat çekici örneklerinden biri olan

The Upside Down House

, yani Ters Ev, turistik açıdan son derece cezbedici bir yapı olma özelliği taşıyor. Polonyalı mimarlar Marek Cyran ve Daniel Czapiewski tarafından inşa edilen bu ev, gerçek anlamda görenlerin başını döndürüyor. Mimar Czapiewski'nin ilk numarası değil bu. Ters evin bir benzerini daha önce Polonya'da da inşa etmiş. Orada beklenen ilgiyi görmüş olacak ki bu şaşırtıcı yapıdan bir tane de Kanada'da inşa etmeye karar vermiş. İnşa tarihi oldukça yeni olan Kanada'daki ters evin, Polonya'dakine benzer bir ilgiyle karşılanması haliyle işten bile değil. Ziyarete gittiğinizde bu ters evin çatısına rahatlıkla dokunabildiğinizi fakat evin kapısına bir türlü ulaşamadığınızı görüyorsunuz. Buna bağlı olarak yapıyı ilk görüşte, "Bu eve nasıl girebilirim?" sorusu insanın aklını kurcalıyor. Öte yandan "Kapıdan kovulunca bacadan girmek" eylemini ise epeyce kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Bu işte bir terslik var

Kanadada Bulunan Ters Ev Sizi De Şaşırtacak

Kanada'da bulunan ters ev, kelimenin gerçek anlamıyla bir evin yerinden sökülüp tepe üstü tekrar yere konulmasıyla ortaya çıkmış gibi görünüyor. Çatının üzerine inşa edilen yapı algılarınızla hayli oynuyor.

Kanadada Bulunan Ters Ev Sizi De Şaşırtacak

Evin içine girdiğinizde de söz konusu terslik devam ediyor. Öyle bir mekan düşünün ki içindeki tüm eşyalar tavandan aşağıya doğru asılı duruyor olsun ve ayağınızı bastığınız zemin aslında tavanın ta kendisi olsun! Kanada'daki ters evin iç mimarisi tam olarak bu şekilde tasarlanmış. Hal böyle olunca evi ziyaret ettiğinizde sizin için pek çok yaratıcı fotoğraf çekilme imkanı doğuyor. Örneğin, birlikte gittiğiniz arkadaşınızın ya da aile erbabınızın tavana asılı fotoğrafını çekmeyi ihmal etmeyin. Kanada'daki ters ev, Clifton Hill bölgesinde yer alıyor. Niagara Şelalesi ile birlikte harika bir tur programı oluşturabilirsiniz. Ayrıca ev, haftanın her günü açık, ne zaman isterseniz ziyaret edebilirsiniz.