Ekonomi Yeniliklerde teknolojisini konuşturdu

Yeniliklerde teknolojisini konuşturdu

16.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kullanıcı deneyimi ve yenilik tarafında Tivibu’nun yeni bir yüze kavuştuğunu belirten Ümit Önal, bu yatırımla birlikte izleme deneyimini bir üst seviyeye çıkardıklarını söyledi.

Yeniliklerde teknolojisini konuşturdu

Türk Telekom’un TV platformu Tivibu, ZTE ve Netaş iş birliği ile yenilenen ara yüzünü, gelişmiş teknolojik özellikleri ve yeni yaşam kanalı ‘Tivilife’ı tanıttı. İstanbul AKM’de düzenlenen etkinlikte konuşan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom olarak, bugüne kadar, teknolojik liderliğimizi uzun soluklu kılacak pek çok çalışmanın mimarı olduk. Teknolojik birikimimizi sağlıktan ulaşıma, kültür sanattan eğitime kadar birçok farklı sektöre başarıyla aktardık. Adımımızı attığımız her alanda ilklere öncülük ettik. Ülkemizde IPTV yayıncılık dönemini biz başlattık. TV platformumuz Tivibu’nun kullanıcı deneyimini güçlendiren yeni ara yüzü, 7 gün geri al, Benim Kanalım gibi farklı özellikleri ve ilkleri barındıran Tivibu Multiscreen Platform’u ile kullanıcılarımıza en iyi deneyimi sunuyoruz. Yenilenen arayüzü ile Tivibu’nun TV izleme deneyimini bir üst seviyeye çıkarırken, platformu birbirinden değerli ve özel içeriklerimizle zenginleştirmeyi sürdürüyoruz. Bugün Tivibu’nun bu imkanlarını yeni yaşam kanalımız Tivilife’ın geniş içerik yelpazesiyle birlikte duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

ZTE Corporation Avrupa ve Amerika Bölge Başkanı ve Netaş Yönetim Kurulu Başkanı Aiguang Peng ise, “Türk Telekom Tivibu, ZTE ve Netaş tarafından geliştirilen, en yeni yapay zekâ ve büyük veri teknolojileriyle derinlemesine entegre olan platformu en iyi kullanıcı deneyimi sunuyor. Ayrıca Netaş Ar-Ge’sinin geliştirmeleriyle Tivibu; IPTV, Android TV, Apple TV, Smart TV, mobil, tablet ve web dahil olmak üzere her türlü platform ve cihaz arasında ayrıcalıklı deneyim sağlıyor” diye konuştu.

‘Kullanıcı dostu’ yeniliklerle geldi

Dijital platformlardaki trendlere ve yeni nesil cihazlara uygun yeni ara yüzüyle Tivibu’da 7 güne kadar geri alma özelliği ile geçmiş yayınlar TV rehberi menüsünden izlenebiliyor. Kullanıcının geçmiş izleme alışkanlıklarına göre seveceği filmlerden oluşan ve Türkiye’de bir ilk olarak, hayata geçirilen Benim Kanalım’da ise yayınlanan filmler kişiye özel içeriklerden oluşuyor. Ebeveyn kontrolü ile kullanıcılar dilediği kanalı veya içeriği izlemeye kapatabilirken, tüm programlar arasında farklı seviyede yaş sınırı belirlerken; aynı zamanda Çocuk Profili oluşturarak sadece çocuklara uygun içeriklere ve kanallara erişilebiliyor.

Haberin Devamı

4 ekran uyumlu

Tivibu aboneleri, programın yeni ara yüzü aracılığı ile, IPTV, Web, Smart TV, Apple TV/Android TV, akıllı telefon ya da tabletten oynatılıp durdurulan bir içeriğe, tekrar devam etmek istediğinde, yine bu cihazlardan dilediği zaman izlemeye devam edebiliyor. Kullanıcılar, TivibuGo uygulaması ile Tivibu’nun içeriklerine her yerden ulaşabiliyor.