Ekonomi Veri merkezleri ‘dijital kale’ gibi

Veri merkezleri ‘dijital kale’ gibi

20.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

NGN ev sahipliğinde düzenlenen ‘IT Vision 2024’ etkinliğinde Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketi NGN ile küresel teknoloji şirketi Huawei arasında arasında ‘Stratejik İş Ortaklığı’ için imzalar atıldı.

Veri merkezleri ‘dijital kale’ gibi

Etkinliğe katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin önemli veri merkezi yatırımcılarından iş dünyası ve teknoloji liderleriyle bir araya geldi. Bakan Kacır, “Veri merkezine sahip olmak, ülkelerin dijital verilerini kendi kontrolü altında tutmalarını sağlıyor. Bir anlamda ‘dijital kale’ olarak tabir edilen veri merkezleri, ekonomik açıdan da büyük değer taşımaktar” dedi.

Haberin Devamı

1 milyar TL ciro

NGN Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su İnanç Erol ise, Huawei ile Türkiye’de çok önemli bir yatırıma ve iş ortaklığına imza attıklarını söyledi. Erol, şunları kaydetti:

“Yabancı ortaklık aldığımızda 20-25 kişi olan çalışan sayımız bugün 400 kişiye yakın ve sene sonunda 500 kişiyi geçeceğiz. 1 milyar TL ciroyu geçme hedefine de bu sene ulaşmayı hedefliyoruz. Ülkemize toplam yatırımımız 5 milyar TL’nin üzerinde ve yatırım yapmaya devam ediyoruz.”

Yazarlar