Ekonomi Türkiye’de doğdu dünya markası oldu

Türkiye’de doğdu dünya markası oldu

27.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dubaili gayrimenkul devi Deyaar tarafından hayata geçirilen Midtown projesinde bir bloğun ismine Selenium markasını veren Aşçıoğlu, yurtdışına marka ihracını Londra’da sürdürecek

Türkiye’de doğdu  dünya markası oldu

Dubai İslamic Bank’ın da ortakları arasında bulunduğu, ülkenin en büyük konut geliştiricilerinden Deyaar Development PSJC ile stratejik anlaşmaya imza atan Aşçıoğlu grubu, İstanbul’da markalaştırdığı “Selenium”u, Midtown Selenium By Deyaar projesiyle yurtdışına taşıdı. Dubai’de inşaatına başlanan Midtown projesinin ikinci etabında 80 dairelik bir bloka Selenium markasını veren Aşçıoğlu, böylece Türkiye’den ilk defa bir konut markasını dünyaya ihraç etti.

Haberin Devamı

‘Türklere satacağız’

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, 2023’te Türkiye’nin dünyaya marka ihraç eden konuma geleceğini belirtmişti, şimdi biz bu hedefi burada başlattık. Türkiye inşaat sektöründe bir ilki başardık. Orta vadede ilk işimiz bu, uzun vadede ise Deyaar’la birlikte hem Türkiye hem de başka ülkelerde işbirliğimiz devam edecek” diye konuştu. Aşçıoğlu, Selenium markasının ihracında ikinci adım olarak ise Londra’yı işaret etti.

Toplam 510 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 2 bin 400 konuttan oluşacak Midtown projesi, 817 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. 27 bloktan oluşacak projenin ikinci etabı ise Dania District olarak adlandırılıyor. 579 daire yer alacak ikinci etapta yer alan Midtown Selenium By Deyaar 2019 eylül ayında teslim edilecek. Projede metrekare fiyatları 2 bin 125 dolardan, daire fiyatları ise 199 bin dolardan başlıyor.

Haberin Devamı

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, projenin 2020 yılında Dubai’de düzenlenecek Expo Fuarı’na ve dünyanın en büyük yeni havalimanı olacak Şeyh Maktum Havalimanı’na yakın konumda yer aldığını vurguladı. Aşçıoğlu, “Proje, Dubai’nin yeni şehir merkezi olarak planlanan bölgesinde hayata geçiriliyor. İstanbul’da Araplara konut satma hedefi var, biz biraz tersini yapıyoruz, Türklere Dubai’den satış yapacağız. Türkler Dubai’yi oldukça çok seviyor” dedi.

Londra yolcusu

Midtown projesinin diğer fazlarındaki bloklarla da ilgilendiklerini belirten Yaşar Aşçıoğlu, Midtown Selenium By Deyaar projesine yoğun ilgi olduğunu, kısa sürede satışı bitireceklerini söyledi. Londra üzerine odaklandıklarını anlatan Aşçıoğlu, “Bu proje işbirliğimizin ilk adımı. Aynı şirketle farklı ülkelerde de olabiliriz. Mesela Londra gibi. Ayrıca Bodrum Cennet Koyu’nda da ortak proje geliştirme hedefimiz var” dedi.

İstanbul’a geliyor

Deyaar İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed Al Qatami, eylül ayında Türkiye’ye gelerek geliştirme seçeneklerine bakacaklarına dikkat çekti. Qatami, “Dubai’de Türkiye çok seviliyor. Çok fazla potansiyel barındıran bir ülke. Emlak alımları giderek artıyor. Türkiye piyasasında kalmaya devam edeceğiz. Aşçıoğlu ile İstanbul’da da projeler için çalışmalar yapacağız” dedi.

400 bin $ yatırana oturum

Cenk Aşçıoğlu, “Emlak vergisinin olmaması önemli bir avantaj. Ayrıca 400 bin dolar üzerinde yatırım yapana süresiz oturum izni veriliyor” dedi. Aşçıoğlu, “3 yıl faizsiz vade sunduğumuz projede, fiyatın yüzde 30’u 6 aylık taksitle 3 yılda ödeniyor. Ödeme miktarı yüzde 30’a ulaştığında yatırımcıya satış ve devir hakkını da veriyoruz” diye konuştu.