Ekonomi Perakendeye yeni marka yatırımı

Perakendeye yeni marka yatırımı

01.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Metro’nun yeni global markası BonVeno, ilk mağazalarını İstanbul’da açtı. Yeme-içme ve temel ihtiyaç ürünlerini birlikte sunacak olan zincirin bu yıl 350 milyon liralık yatırımla 50 mağazaya ulaşması hedefleniyor.

Perakendeye yeni marka yatırımı

Yaklaşık 35 yıl önce girdiği Türkiye pazarında ağırlıklı olarak profesyonel müşterilere hitap eden Metro, global çapta kurguladığı ve son tüketiciyi hedefleyen yeni market zinciri BonVeno’nun ilk halkalarını İstanbul’da açtı. Temel ihtiyaçlar ve yeme içme çözümlerini bir arada sunan BonVeno’nun, ‘mahalle marketi’ olarak konumlanması planlanıyor. Konuyla ilgili toplantıda konuşan BonVeno Türkiye Genel Müdürü Eda Özkan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Hem market ürünlerini hem de her öğün için pratik ve kaliteli yeme içme çözümlerini tek bir çatı altında toplayan mağazalarımız, geniş ürün gamını ulaşılabilir fiyatlarla müşterilerle buluşturuyor. 2024 yılı itibarıyla toplam 350 milyon TL yatırıma, 50 mağazaya ve 400 kişilik istihdama ulaşacak olan girişimimizin hedefi 1.000’den fazla mağaza açmak.”

BonVeno’nun kelime anlamının ‘Hoş geldiniz’ olduğunu belirten Eda Özkan, “Mağazalarımızı 07.30’da açıyor, 22.00’a kadar ‘hoş geldiniz’ demeye devam ediyoruz. Büyüklüğü 85 ila 200 metrekare arasında değişen mağazalarımızda 2.500 ila 3.000 çeşit ürün bulunuyor” dedi.

Meyve-sebzenin tazeliğinde iddialı olduklarını vurgulayan Özkan, bu ürünlerin Metro’dan günlük olarak BonVeno mağazalarına iletileceğini söyledi. Özkan ayrıca Metro markaları ürünlerin de BonVeno’da satıldığını, üç tüketiciden birinin tercihinin bu ürünler olduğunu anlattı. Satışların yüzde 15’ini yeme-içme ve kahvenin oluşturduğunu bildiren Özkan, “Sabah mağazaları açar açmaz önce fırınları çalıştırıyoruz. Sıcak yiyecekler tüketicinin işini kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüketici pratiklik ve hız arıyor

Tüketicilerin hız ve pratiklik ihtiyacının gün geçtikçe arttığını belirten Metro Türkiye CFO’su Aslı Aracıoğlu, “Evlerine yakın noktalarda gerçekleştirdikleri alışverişlerde hazır yemek, kahve gibi ihtiyaçlarını da giderebilmek onlar için önemli. Hem tüketime hazır yeme içme çözümlerini hem de market ürünlerini tek bir çatı altında toplayan BonVeno mağazalarımız, işte bu anlayışla hayata geçirdiğimiz en yeni girişimimiz” dedi.