Ekonomi Perakende sektörü verimliliğe odaklandı

Perakende sektörü verimliliğe odaklandı

01.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

22’ncisi düzenlenen Perakende Günleri 2023, ‘Dijital Dünya-Yeni Müşteri, Yeni Perakende, Yeni Dönem’ ana temasıyla başladı. Verimlilik çalışmalarına odaklanan perakende sektörü tarafından iç piyasayı canlandırmak için çalışmaların devam edeceği vurgusu yapıldı.

Perakende sektörü verimliliğe odaklandı

AYLİN RANA AYDİN - Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, modern perakende işletmelerinin enflasyonla mücadele veren önemli organizasyonların başında geldiğine dikkat çekti. Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Hüseyin Altaş ise sektörde verimliliği artırmak adına güneş enerjisine yönelik çalışmalar başlattıklarını kaydetti. 

Haberin Devamı

Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, 2024 yılına kayıpsız geçiş için doğru politikaların gelmesini beklediklerini ifade etti. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Nuri Şapkacı ise, “2018’de kiraların TL’ye dönmesiyle yatırımcılar zor bir sürece girdi. Yüksek kur sebebiyle borçlarını ödeyemez hale geldiler. Önümüzde artık bir süreç var hem sektör hem kamu olarak çözümlere odaklanmalıyız” dedi.

‘2022 sıçrama yılı oldu’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, 2022 yılının pandemi sonrasında perakende sektöründe önemli bir sıçrama yılı olduğunu belirtti. Öncel, sektörün sorunlarıyla ilgili “Elektrik önemli bir sorundu, EPDK ziyareti de yaptık, fiyatlar daha normal bir noktaya geliyor. Fahiş kira artış talepleri var. Ciro kirası olmasına rağmen yüzde 400’e varan artış talepleriyle karşılaşıyoruz” dedi.

Yazarlar