Ekonomi Otomobil fiyatlarını düşürmüştü... Motosikletlere de uygulanacak!

Otomobil fiyatlarını düşürmüştü... Motosikletlere de uygulanacak!

13.12.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

İkinci el satış satışında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına motosiklet de dahil edildi.

Otomobil fiyatlarını düşürmüştü... Motosikletlere de uygulanacak

İkinci el taşıt satışında uygulanan 6 ayda 6 bin kilometre kuralına motosikletin de dahil edilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haberin Devamı

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre ikinci el taşıt satışında uygulanan 6 ayda 6 bin kilometre kuralına motosiklet de dahil edildi. Karar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı bu kararı uzatabilecek.

OTOMOBİLLER İÇİN SÜRE UZATILMIŞTI

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarına getirilen ilan sınırı ve “6 ay, 6 bin kilometre sınırlaması” düzenlemelerinde süre uzatımına gitti.

Bakanlığın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, ikinci el taşıtların, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlamasının 1 Ocak 2024’e kadar yapılamayacağına yönelik düzenleme, 1 Temmuz 2024’e uzatıldı. 

Haberin Devamı

Bakanlık açıklamasında, düzenlemelerin, tüketicilerin lehine olumlu etkilerinin gözlendiği belirtilerek, “Pazarlama ve satış kısıtlaması ile ilan kısıtlamasına ilişkin düzenlemelerin 6 ay daha 1 Temmuz 2024’e kadar yeniden uzatılmasına karar verildi. Bakanlık olarak 1 Temmuz 2024’e kadar uzatılan 6 ay 6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlamasına aykırılık teşkil eden ticari faaliyet kapsamındaki satışların noterlikler nezdinde engellenmesi uygulamasının da devam etmesine karar verildi” denildi.