Ekonomi Hediye trafiği hızlandı

Hediye trafiği hızlandı

26.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sömestir tatilinin başlaması ile internet platformları üzerinden özellikle gençlere yönelik ayakkabı, mont, oyun konsolu, saat ve oyunların satışlarında artış yaşanmaya başladı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, “Gelen karnelere göre çocuklarını ödüllendirmek isteyen ailelerin çoğunluğu 150-300 liralık ürünlerle sepetini dolduruyor” dedi.

Hediye trafiği hızlandı

MİTHAT YURDAKUL Ankara - Sömestr tatilinin etkisiyle gençlere yönelik hediye alışverişleri arttı. Özellikle ayakkabı, mont, oyun konsolu, saat ve oyunların satışlarında artış yaşandı. E-ticarette karne hediyelerine ilişkin verileri paylaşan Çevikoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Gelen karnelere göre çocuklarını ödüllendirmek isteyen ailelerin çoğunluğu 150-300 liralık ürünlerle sepetini dolduruyor. Bu rakamları 300 ila 500 lira arasında değişen hediyeler ve 500-1000 lira arasında olan hediyeler izliyor. Bu dönemde tercih edilen hediyeler içerisinde kitap, saat, kolye, müzik aleti ve ayakkabı gibi ürünlerin de hediye edildiğini görüyoruz. Maddi değeri yüksek hediyeler içerisinde ise en çok oyun konsolu, telefon, bilgisayar, scooter ve fotoğraf makinesi gibi ürünler alınıyor.”

‘Kendileri seçiyor’

Karne hediyelerinin anne-baba dışında diğer aile büyükleri ve akrabalar tarafından da alındığını ifade eden Çevikoğlu, “Karneler sonrası gelen hediyeleri genellikle gençler kendileri seçiyor. Tüm yaş gruplarını online’da görüyoruz” dedi.