Ekonomi Hedef denizden 100 bin, hava yoluyla da 1 milyon turist

Hedef denizden 100 bin, hava yoluyla da 1 milyon turist

20.02.2024 - 10:11 | Son Güncellenme:

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum'a 2024 yılında, 100'den fazla kruvaziyer gemisiyle 100 binden fazla, hava yoluyla da 1 milyonun üzerinde turist gelmesinin hedeflendiğini söyledi.

Hedef denizden 100 bin, hava yoluyla da 1 milyon turist

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum'a geçtiğimiz yıl 101 kruvaziyer 102 bin 479 yabancı turist getirdi. Bu yıl Nisan ayından itibaren Bodrum'a yolcu gemilerinin gelmesi beklenirken hedefin ise geçtiğimiz yılla aynı seyirde ilerlemesi bekleniyor. Bu yıl ilgili hava yolu ve yolcu gemileriyle planlamaların yapıldığını belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "2024 yılı içerisinde 100'den fazla yolcu gemisi ile 100 binden fazla yabancı turistin Bodrum'a gelmesi bekleniyor. Diğer yandan, hava yoluyla bu yıl Bodrum'a 1 milyonun üzerinde yolcu bekliyoruz. Ocak ayından itibaren ilgili havayolu firmalarıyla uçuş planlamaları yapıldı. 26 Mart'tan sonra yoğunluğun olacağını düşünüyoruz. Özellikle bu yılda yolcu gemileriyle ABD ağırlık turist gelmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra İstanbul Gala Port'tan da yolcu çıkışları yapılıyor. Aksilik olmazsa bu yıl satışların iyi olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bodrum vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu belirten Dengiz, "Bunu ispatladık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl yine İngiltere, Rusya, Almanya, Polonya gibi ülkelerden Bodrum'a yolcu beklemekteyiz" diye konuştu.