Ekonomi Güzelliğe milyar euro’luk yatırım

Güzelliğe milyar euro’luk yatırım

12.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Gökçen, “Küresel çapta bilimsel odaklı çalışmalarımız için yıllık 1 milyar euro’luk araştırma-geliştirme yatırımımızın yanı sıra 4 bin kişilik bilim insanı ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Güzelliğe milyar euro’luk yatırım

L’Oréal Türkiye, güzellik alanında yeni teknolojiler geliştirmeyi sürdürüyor. Her bireyin istek, beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayan yeni teknolojiler geliştirmeye odaklanan L’Oréal, tekno-güzellik vizyonunu ve uygulamalarını sergilediği etkinlik düzenledi. Etkinliğin açılışında konuşan L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Tek işi güzellik olan bir teknoloji şirketi olarak grup çatısı altında 800’den fazla dijital güzellik servisi uygulamamız bugüne kadar 40 milyondan fazla kişi tarafından deneyimlendi. Küresel çapta bilimsel odaklı çalışmalarımız için yıllık 1 milyar euro’luk araştırma-geliştirme yatırımımızın yanı sıra 4 bin kişilik bilim insanı ile yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyor, teknoloji kulvarında yıllık 1 milyar euro’yu aşan yatırımımız, 5 bin 900’ün üzerinde teknoloji ve veri uzmanımız ile sektöre yön veriyoruz” dedi. Türkiye’nin L’Oréal Grup için özel bir yeri olduğuna değinen Gökçen, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“İstanbul bugün New York, Londra, Paris, Şangay gibi L’Oréal Grup’un dünyadaki 7 açık inovasyon merkezi arasında yer alıyor. L‘Oréal Türkiye olarak, ülkemizin güzellik konusundaki potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. 2025’te Türkiye’deki güzellik pazarının iki katına çıkacağını öngörüyor Avrupa pazarına büyümeye en çok katkıyı Türkiye’nin sağlayacağını tahmin ediyoruz.”

Pazar hızlı büyüyor

2023 Türkiye güzellik pazarı 85 milyar TL olarak tahmin ediliyor. Cilt bakımı yüzde 27, saç bakımı yüzde 27, makyaj yüzde 16, parfüm yüzde 11, hijyen ürünleri yüzde 12, saç boyası yüzde 6 paya sahip. Erkek bakım ürünleri ise pazarın yüzde 25’ini oluşturuyor. Türkiye’de bugüne kadar 400’e yakın start-up ile tanışan L’Oréal Türkiye, kadın girişimcileri de destekliyor. L’Oréal bulunduğu kategorilerde yüzde 25 ile pazar lideri. Türkiye güzellik pazarının 2025 yılına kadar 2 katına çıkması bekleniyor. Avrupa güzellik pazarına 2025 yılına kadar en büyük büyümeyi yüzde 16 ile Türkiye sağlayacak.