Ekonomi Depremzede öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği

Depremzede öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom ve iştiraki Sebit ile Kızılay arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, depremden etkilenen illerde eğitime destek projesi başlatıldı.

Depremzede öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği

Türk Telekom, Kızılay tarafından ilki Hatay’da hayata geçirilen ‘100. Yıl Kütüphaneleri’ projesine iştiraki Sebit ile teknoloji ve eğitim desteği sunuyor. Yapay zekâ teknolojisiyle sınavlara hazırlanmada kişiye özel akıllı çalışma programları sunan Sebit ürünleri Vitamin LGS ve Raunt ile öğrencilerin ders ve sınav başarıları artırılarak hedeflerine ulaşabilmeleri amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Ders çalışma ortamı

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, şu bilgileri verdi:

“Deprem bölgesinde öğrenimini sürdüren çocuklarımıza uygun bir ders çalışma ortamı sağlamak için bu kütüphaneleri açıyoruz. Kütüphanelerimizde 44 kişi oturup çalışabilecek.”

Sınavlara hazırlık

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Kızılay’ın 100. Yıl Kütüphanelerine fiber altyapı ve teknoloji desteğimizin yanında, Sebit’in çözümlerini sunuyoruz. Öğrenciler, lise ve üniversite sınavlarına, Sebit’in dijital ve basılı eğitim çözümleri ile hazırlıklarını sürdürebiliyorlar.”

50 kütüphane kurulacak

Kızılay tarafından başlatılan ‘100. Yıl Kütüphaneleri’ projesi, deprem bölgesindeki öğrencilerin ders çalışma koşullarını, bilgiye ve eğitim materyallerine erişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Türk Telekom proje kapsamında, deprem bölgesinde yıl boyunca kurulacak yaklaşık 50 kütüphanede, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek olacak. İnternet erişiminin sağlanacağı kütüphanelerde ayrıca bilgisayar ihtiyacı karşılanırken, Sebit’in kitap setleri ve dijital ürünler sınavlara hazırlanan öğrencilerin kullanımına açılacak.