Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: ANKA-3 ilk kez gökyüzünde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: ANKA-3 ilk kez gökyüzünde!

28.12.2023 - 16:07 | Son Güncellenme:

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3 insansız savaş uçağı ilk kez gökyüzünde görüntülendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacak." dedi.

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3 insansız savaş uçağı bugün sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. "Uçan kanat" yapısı sayesinde düşük radar görünürlüğü, yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip olan ANKA-3, tasarım, yapısal ve alt sistem iyileştirmelerinin ardından ilk uçuşa hazır hale getirildi. ANKA-3, bu sabah saatlerinde gökyüzünde görüntülendi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağımız Anka III, bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İnşallah uçağımız, sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacak."

Konuyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan ise şu ifadeleri kullandı: "Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA-3 bugün ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda inşallah uçağımız sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımı ile ve özellikleri ile ülkemizin savunmasına çok güçlü katkı sağlayacak” ifadesini kullandı.

Bir de sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan video paylaştı. İlk uçuşta kaydedilen videoyu paylaşmış oldu. Teknisyenlerin hummalı çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımından görüyoruz."

ANKA-3 HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde geliştirilen insansız hava araçlarının üçüncüsü olma özelliğini taşıyor. Kuyruksuz yapısı sayesinde radarda daha az görünür bir insansız hava aracı sistemi olma özelliğini taşıyor.

Kuyruksuz yapısı sayesinde radarda daha az görünür bir insansız hava aracı sistemi olma özelliğini taşıyor. Öncekinden farklı olarak jet motoru taşıdığı için daha hızlı olması ve daha uzun mesafelere ulaşması özelliklerini üzerinde barındıracak.

ANKA-3 ve ANSUNGUR sistemi ile aynı yer sistemini kullanacak. Maliyetinin oldukça ekonomik olacağının altını çizmemizde fayda var. Yaklaşık 40 bin feet yükseklikte operasyonlarını sürdürebilecek. 12 km ediyor bu. Ses hızının 0.7 katında yani 864 km hıza ulaşabiliyor. 10 saat boyunca havada kalarak görevini icra edebilecek.

Haberin Devamı

1200 kg faydalı yük taşıma özelliği var. Kendisinin üzerinde TÜBİTAK’ın taşıdığı SOM-J füzesini fırlatabilmesi, MK82 tipi genel maksat bombaları atabilmesi, yerli olarak geliştirilen mini akıllı mühimmat (MAM) ailesinin bütün türevlerini operasyonda kullanabilme özelliklerini beraberinde getirecek.

HANGİ GÖREVLERİ YERİNE GETİRECEK?

Keşif, gözetleme, istihbarat için havalanacak. Hava yer mühimmatları atabilecek, havadan havaya mühimmat atabilecek. Düşman helikopterleri ve pervaneli uçaklara karşı avcı görevini yerine getirebilecek. İnsansız savaş uçağı olarak adlandırılıyor.