Ekonomi Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol yapılacak

Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol yapılacak

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında yeni bir otoyol projesi için çalışıldığını söyledi.

Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol yapılacak

Uraloğlu, Bir TV kanalına yaptığı açıklamada, “İmkanlar gelişiyor ve ihtiyaçlar artıyor, yeni yollar lazım. Yeni hatlar döşemek lazım, yeni hava alanları açmak lazım. Bu anlamda da ülkemizin en büyük mega kenti olan İstanbul-Ankara arasında da öncelikle Süper Hızlı Tren Hattı projemiz var. 4 istasyon olacak muhtemelen. 80-85 dakikalık bir seyahat süresi ile neredeyse kapıdan kapıya seyahat imkanı tanımış olacağız. 344 kilometre uzunluğa ve 350 kilometre hıza sahip” dedi. Uraloğlu şöyle devam etti: “Bu da yetmeyecek yeni bir otoyol projesi çalışıyoruz. Ankara’dan başlayıp Nallıhan-Göynük-Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak. Dolayısıyla biz sadece iki il arasındaki ulaşımı değil orta koridorda bulunan Türkiye’nin bu anlamdaki elini de güçlendirmiş olacağız. Ankara ile İstanbul arasında şu anda devlet yolumuz var. Bu halen hizmet ediyor. Ayrıca bir otoyolumuz var Bolu Dağı’ndan da geçen o hizmet ediyor. Bir ay süredir Bolu Dağı’nda geçen yıl meydana gelen bir heyelandan dolayı Ankara-İstanbul arasını ulaşıma kapatmıştık. Önümüzdeki günlerde orayı açacağız.”

Haberin Devamı

Halkalı-Havalimanı metrosu martta açılıyor

Bakan Uraloğlu, dün yapımı devam eden Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattında incelemelerde bulundu. Uraloğu, “Hattımızın 24 kilometre uzunluğundaki İstanbul Havalimanı-Kayaşehir kesimini 2024 yılı mart ayından önce hizmete açma hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hattın Olimpiyat-köy, Halkalı Stadı ve Halkalı istasyonlarını da 2024 yılı sonunda açmayı hedefliyoruz” dedi.