Eğitim Venüs Ne Demek, Mitolojik Anlamı Nedir? Venüs İsmi Nereden Gelir?

Venüs Ne Demek, Mitolojik Anlamı Nedir? Venüs İsmi Nereden Gelir?

18.04.2022 - 15:05 | Son Güncellenme:

Fransızcada ''Venus'' şeklinde yazılan Venüs sözcüğü, hem bir gezegenin hem de Roma mitolojisindeki en güçlü tanrıçanın adıdır. Popüler kültürde de önemli bir yer tutan Venüs, birçok kitapta detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Örneğin: ''Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten'' Venüs'ün mitolojik anlamı nedir? Venüs ismi nereden geliyor detayları ile derledik.

Venüs Ne Demek, Mitolojik Anlamı Nedir Venüs İsmi Nereden Gelir

Ülkemizde kız çocuklarına verilen Zühre ve Çolpan isimleri de Venüs anlamına gelir. Çoban Yıldızı ise Venüs ile eş anlamlıdır. 

Haberin Devamı

 Venüs Ne Demek?

 Venüs, samanyolundaki en sıcak ve en parlak gezegendir. Yüzölçümü 460.200.000 km² olan Venüs gezegeninin hiç uydusu yoktur. Bu gezegene parlak bir görünüme sahip olduğu için, Roma mitolojisindeki Venüs tanrıçasının ismi verilmiştir. 

 Venüs Mitolojik Anlamı Nedir?

 Venüs, Roma mitolojisinde aşkı ve tutkuyu simgeler. Yunan mitolojisinde karşılığı Afrodit'tir. Edebiyatta ve sinemada da sık sık kullanılan Venüs imgesi, aynı zamanda bereketin sembolüdür. 

 Venüs, sadece mitolojide değil tasavvufta da önemli bir yer tutar. Dokuz katlı göğün üçüncü katında yer alan Venüs, tasavvufta Zühre adıyla bilinir. 

 Venüs İsmi Nereden Gelir?

 Venüs ismi, Roma mitolojisindeki Tanrıçadan gelmektedir.