Eğitim Sultan-I İklimi Rum Ne Demek? Unvan Kime Aittir Ve Neden Verilmiştir?

Sultan-I İklimi Rum Ne Demek? Unvan Kime Aittir Ve Neden Verilmiştir?

11.11.2021 - 13:11 | Son Güncellenme:

Sultan-ı İklimi Rum bir unvan olarak kullanılmaktadır. Siz de bu kelimeyi duyduğunuz zaman ne anlama geldiğiyle ilgili olarak bilgi edinmek ve bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sultan-ı İklimi Rum ne demek? Unvan kime aittir ve neden verilmiştir? Sultan-ı İklimi Rum unvanı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Sultan-I İklimi Rum Ne Demek Unvan Kime Aittir Ve Neden Verilmiştir

Sultan-ı İklimi Rum unvanı, Osmanlı padişahlarından birisine verilen bir unvan olma özelliğine sahiptir. Sultan-ı İklimi Rum bir savaş sonrasında verilmiş olan bir unvan olma özelliğine sahiptir.

Haberin Devamı

 Sultan-ı İklimi Rum Ne Demek? 

 Sultan-ı İklimi Rum, Anadolu Sultanı manasına gelmekte olan bir unvan olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Rum yöresinin sultanı olarak da ifade edilebilir. Sultan-ı İklimi Rum, Niğbolu da bulunan Haçlı ordularının yenilgiye uğratılmasından sonra kazanılan bir unvan olarak da bilinmektedir.

 Unvan Kime Aittir ve Neden Verilmiştir?

 Sultan-ı İklimi Rum unvanı, Yıldırım Beyazid için verilen bir unvan olma özelliğine sahiptir. Niğbolu savaşından sonra Abbasi halifesi tarafından Yıldırım Beyazid için Sultan-ı İklimi Rum unvanının verildiğini söylemek mümkündür.