Sözlük Tattoo Ne Demek, Türkçesi Nedir? Tattoo Nasıl Yapılır?

Tattoo Ne Demek, Türkçesi Nedir? Tattoo Nasıl Yapılır?

04.07.2022 - 15:21 | Son Güncellenme:

Tattoo yabancı kökenli bir kelimedir ve Türkçe de dövme anlamına gelmektedir. Tattoo, vücut derisi üzerine özel iğneler kullanılarak yapılmaktadır. Siyah yapılabileceği gibi renkli bir şekilde dövme yapılması da mümkün olmaktadır. Tattoo işlemi ile vücuda kalıcı olacak şekilde yazı veya resim yapılması mümkündür. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tattoo Ne Demek, Türkçesi Nedir Tattoo Nasıl Yapılır

 Tattoo, deri üzerine yapılan resim veya yazı şeklinde ifade edilebilir. Dövme uygulaması vücudun farklı noktalarına yapılabilmektedir. Tattoo yapımında ise farklı tekniklerin kullanılması söz konusu olabilmektedir. Dövmenin yapılış amacı ise kişilere ve topluluklara göre farklılık gösterebilmektedir. 

Haberin Devamı

 Tattoo Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Tattoo kelimesi dövme anlamına sahiptir. Yabancı bir kelime olarak kullanılan tattoo kelimesinin Türkçe anlamı ise dövme olarak bilinmektedir. Tattoo yapma geleneğinin çok eski zamanlardan beri devam ettiğini söylemek mümkündür. İnsan derisi üzerine uygulanan ve deride kalıcı olan resimleri ve yazıları ifade etmektedir. 

 Tattoo Nasıl Yapılır?

 Tattoo uygulaması, deri üzerine iğne batırılarak yapılan bir işlemdir. Dövme için kullanılan özel makinelerin ucuna yerleştirilen iğneler ile vücuda dövme işlemi uygulanmaktadır. Tattoo, derinin üstüne değil içine uygulanmakta olan bir işlemdir. Dövme yapılırken boya mükrekkebinin ve dövme iğnesinin kullanılması gerekmektedir. Tattoo uygulamalarının birçok farklı şekilde uygulandığı bilinmektedir. Deri üzerinde herhangi bir sorunun oluşmaması ve hassaslık meydana gelmemesi için güvenilir bir yerde tattoo yaptırılması gerekmektedir. Tattoo vücutta kalıcı bir işlem olacağı için bu durumun bilincinde olmak önemlidir.