Eğitim Sineklerin Tanrısı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Sineklerin Tanrısı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 01:52 | Son Güncellenme:

1954 yılında, William Golding tarafından yazılan Sineklerin Tanrısı bir roman türüdür. Sineklerin Tanrısı kitabı, klasiklerin arasında bulunan bir kitaptır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sineklerin Tanrısı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Issız ada yaşamını çeşitli yönlerle ele alınan eser, tüm dünyada ün salmıştır. 3.cü Dünya savaşında bir ada üzerinde hayatta kalma mücadelesi anlatan eser, iki defa sinemaya da uyarlanmıştır.

Haberin Devamı

 Sineklerin Tanrısı-Kitap Özeti Oku 

 Kitapta sayısı belirtmeyen bir grup çocuğun, ıssız bir adaya düşerek, orada hayatta kalmak için kendi aralarında güçlenirler. İş bölümü için kendi aralarında bir düzen oluştururlar. Adanın diğer çocukları da bunlara katıldıklarında bir yönetime ihtiyaç doğar.

 Ralph'i lider olarak seçerler. Ancak zaman içerisinde liderlik büyük bir sorun haline gelir ve grup ikiye ayrılır. Aralarındaki savaş ciddi boyutlara geçer. Adayı ateşe verdiklerinde, bir gemi adaya yanaşıp, çocukları oradan uzaklaştırır. 

 Sineklerin Tanrısı Kitabın Konusu 

 Kitapta yer alan çocuklar 3.cü Dünya savaşından korunmak amacı ile uçakla bir adaya bırakılır. İlk başta aralarında iyi niyet ve erdem söz konusu iken, zaman içerisinde durum değişir. Kötü olanın yanında olmak, onlar için daha doğru olduğunu düşünmeye başlarlar. Romanda aslında çocukların iyilikten nasıl kötülüğe doğru yol aldığı ele alınmaktadır.

Haberin Devamı

 İlk zamanlarda kitap büyük yankı uyandırmıştır. Ancak aynı günde iki sokak çocuğunun masum bir çocuğu öldürüldüğü anlaşıldığında, kitap ilgi görmeye başladı. Liderlik savaşının aslında insanların içinde var olduğu, bu savaşı kazanmak için dost kazanmak veya düşman kaybetmek gibi yöntemlerin gösterdiği bir romandır. 

 Sineklerin Tanrısı Kitabın Karakterleri

 Ralph: Adaya düştüklerinde, soğukkanlılıkla olaylara bakabilen bu çocuk, zamanla lider olarak seçilir.

 Simon: Jack ve ekibi tarafından öldürülen karakterdir. Ralpin yanında durmakta ve sezgileri de oldukça kuvvetli biriydi.

 Domuzcuk: Adaya geldiklerinden beri en çok korkan çocuktu. Mantığı ile hareket etmesine rağmen çok korkuyordu. Bu korkuları yüzünden hayatı ölümle sonuçlandı.

 Jack: Toplulukta aslında lider olmayı beklerken, Ralph'in lider olması sonucunda kendi topluluğunu kuran karakterdir. Savaşların çıkma nedeni bu karakterdir. 

 Ralph ile Jack'ın arasında geçen bir savaş var. Bu ikilinin arası hiç bir zaman düzelmeyecek. Jack'ın ekibinden olan çocuk, diğer gruptan 2 çocuğun ölümüne neden olacaktır. 

 Sineklerin Tanrısı Kitabının Sayfa Sayısı

Haberin Devamı

 William Golding tarafından ele alınan roman 262 sayfadır. Romanda bazı simgelere de yer verilmiştir. Roman,1963 yılında beyaz perdeye uyarlanmıştır. Çekilen siyah beyaz filmin yönetmeni ise Peter Brook. Bu filim, kitaba en yakın versiyonudur. 1990 yılında ikinci kez beyaz perdeye uyarlanan film, ilki kadar başarılı olamamıştır.